avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Casiera fura, dispare si proprietarii trebuie sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Casiera fura, dispare si proprietarii trebuie sa plateasca restantele furnizorului?

Am o problema cu care ma confrunt. Asociatia de locatari a fost acum doi ani de zile furata de casiera.
S-a dat in judecata si s-a castigat, respectivei i s-a dat inchisoare cu suspendare si obligatia de a plati dar s-a constatat ca e plecata in strainatate si ca nu are nici un bun.(deci datoria tot exista)
Termica da acum asociatia in judecata pentru recuperarea banilor furati in acea perioada.

Ce sa fac? Asociatia si-a indeplinit atributile si nu mi se pare normal ca locatarii care si-au platit la timp intretinerea sa fie obligati sa plateasca ce a furat altcineva plus penalizarile.

Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:30, 18 Ianuarie 2010
in situatia data consider ca principalul/principalii vinovati sint administratorul si contabilul (daca este cazul). atita timp cit casiera fura, exista o lipsa de fonduri necasare platilor iar acestia trebuiau sa informeze comitetul pentru a lua masuri cu rauplatnicii. in momentul in care se ajungea la acesti "rauplatnici" iar acestia prezentau chitantele cu sumele platite, se ajungea imediat la vinovata si se luau masuri inainte ca aceasta sa paraseasca tara.
termica nu da in judecata asociatia "pentru recuperarea banilor furati in acea perioada", ci pentru facturile neplatite din acea perioada. ea nu are de unde sa stie ca banii au fost furati, ci numai ca nu li s-au platit facturile emise
Termica e de toata mana. Ei atat stiu sa de-a in judecata si sa ii faca pe altii vinovati.

Ei de ce nu investesc in propria firma. ( ex : e- on nu platesti iti inchide ) Ei au doar drepturi din cate se vede. Lasa sa se zbata de nu mai pot altii pentru ei si nu cei vinovati ci cei nevinovati.

Lasa presedintii de asociatii sa se bata cu rau platnicii de parca e firma lor. E un abuz Domnilor ce fac ei. Eu daca o luna nu vreau sa platesc caldura ei ma obliga sa o platesc. Cum se cheama asta???? ( Abuz, influenta!!!)

Din cate vad eu ei nu isi asuma nici un risc.!!!

Tre sa existe o lege prin care asociatia sa fie scutita de furtul produs de acea persoana.

Sa le fie rusine.
Stimata doamna

Va inteleg nemultumirea, furia insa nu se poate institui o lege prin care asociatia sa fie scutita de plata facturilor catre furnizori.
Cu riscu de a ma injura :D va reamintesc faptul ca asociatia are la indemana, prin Comitetul Executiv, mijloace de a se apara impotriva acestui gen de prejudiciu. Ca cei din comitet nu au fost atenti, au neglijat sau au dormit, asta nu mai este vina furnizorului de caldura.
Daca acea casiera era controlata luna de luna de membrii comitetului, prin prezentarea chitantelor care atestau plata facturilor, iar administratorul observa ca acele factutr nu sunt platite de atata timp... nu se mai intampla nenorocirea.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator
atunci ce se poate face?? ? totusi peroana (casiera) traieste undeva. are parinti, rude etc. Ea nu poate sa traiasca fara sa lucreze.Are nevoie de bani.

Cine o poate gasi si sa o puna sa semneze ca nu lucreaza ca nu are venituri etc?
@harloatha, dv ati scris mai sus ca:
S-a dat in judecata si s-a castigat, respectivei i s-a dat inchisoare cu suspendare si obligatia de a plati dar s-a constatat ca e plecata in strainatate

Pentru ca nu-si indeplineste obligatia de a plati poate sa faca inchisoare "fara suspendare". Discutati cu avocatul dv pentru a face demersurile in acest sens.
Acum spuneti ca:
Ea nu poate sa traiasca fara sa lucreze.Are nevoie de bani.

De lucrat poate sa lucreze tot asa cum a lucrat si-n asociatia dv. Nevoie de bani nu prea are daca a plecat cu banii asociatiei. Dar, oamenii de acest fel nu trebuiesc commpatimiti, fiti sigur ca se descurca ei. Mai gasesc de furat si la altii!
Apoi spuneti:
Cine o poate gasi si sa o puna sa semneze ca nu lucreaza ca nu are venituri etc?

O poate gasi politia dand-o in urmarire. La ce va foloseste sau cui foloseste sa semneze ca nu lucreaza, ca nu are venituri !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii furnizor de agent termic cu sistarea furnizarii utilitatii s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa ... (vezi toată discuția)
Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)