avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Daca se poate raspuns la intrebare . In ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Daca se poate raspuns la intrebare . In urma controlului ...

Buna ziua,
Daca se poate raspuns la intrebare .
In urma controlului Curtii de Conturi la o institutie publica a rezultat un prejudiciu creat in urma unor procese de judecata pierdute de institia publica in favoarea propriilor angajati. Curtea de conturi cere cautarea persoanelor vinovate care a dus la pierderea proceselor intentate de angajati. Pentru acest lucru s-a constituit o comisie pentru stabilirea persoanelor vinovate cu atributii si de a calcula penalitatile de intarziere aferente. D.p.d.v legal care este rolul acestei comisii, ce ar trebui facut in cadrul comisiei ( modalitatea de lucru)? In momentul de fata Institutia este in proces cu, Curea de Conturi. Ce rol isi are comisia infiintata daca procesul este pe rol? Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 24 Martie 2022
Rol comisie : Sa constate daca acea/acele persoana/persoane este sau nu/sunt sau nu vinovata/vinovate de cauzarea acelui prejudiciu.
Cum se poate desfasura activitatea din cadul comisiei? Intalniri, note de relatii ale perosoanelor implicate in spetele mentionate. Acest lucru a mai fost facut de curtea de conturi. Comisia trebuie sa reia procedura de stabilire a pagubei? De mentionat ca din comisie nu face juristul Institutiei deoarece face parte din dosare.
Se fac sedinte, ce se discuta se mentioneaza in procesele-verbale, cei audiati pot da note explicative in fata comisiei.

Componenta comisiei o stabileste conducatorul entitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va calcula cui si cat i se va imputa ? oanaportar oanaportar Sora mea lucreaza la un spital ce este subordonat Consiliului Judetean. La controlul Curtii de conturi s-a constatat ca a fost creat un prejudiciu ce ... (vezi toată discuția)
Tardivitate decizie imputare functionar public aisaelena aisaelena In urma unui control al Curtii de Conturi la o institutie publica s-a stabilit un prejudiciu in patrimoniul acesteia si, in luna august 2011, s-a emis ... (vezi toată discuția)
Raspundere disciplinara, patrimoniala...? Ramona24 Ramona24 Dupa 5 ani de proces al unei institutii publice cu Curtea de Conturi pe decizia acesteia din urma de recuperare suma de bani de la x firma care nu mai ... (vezi toată discuția)