Buna ziua,
Am fost sanctionat pentru incalcarea legislatiei rutiere (trecere pe rosu) si nu am vrut sa semnez pv-ul deoarece nu trecusem (aveam si martori in masina). L-am primit acasa la adresa din CI dar lipit pe usa din scara blocului, ceea ce mi se pare foarte ciudat. Nu am primit recomandata de la posta, nu l-am primit nici macar in plic, pur si simplu pv-ul a fost lipit pe geam cu toate datele mele personale la vedere.
Intrebarea mea este daca Politia Romana a facut un abuz si a divulgat in spatiul public datele mele cu caracter personal intentionat? Am o baza legala prin care pot da in judecata Politia Romana pt asa ceva?
Eu v-aș sfătui sa va concentrați pe plângerea contravențională împotriva PV de contravenție, comunicarea sa a fost făcută legal, conform OG 2 /2001.
Deja ați făcut o greșeală, nesemnarea procesului verbal nu înseamnă că va dovediți nevinovăția, semnătura înseamnă doar ca ati luat la cunoștință. Plătiți și jumătate din minimul amenzii înainte de depunerea plângerii, în caz de câștig la proces vă puteți recupera banii de la administrația financiara a primăriei cu o cerere invocand art. 168 din codul de procedura fiscală și o copie după hotărârea definitivă a instantei. E bine ca aveți martori, totuși e bine să nu vă fie rude.