buna ziua, vin cu o intrebare , daca am masina parcata la coltul blocului, la o distanta de aproximativ 2,5 metri de fereastra care este chiar a mea , eu locuind la parter iar de la etajul 4 mai exact podul celui care l-a facut cade un geam peste masina mea provocandu-mi daune si anume parbriz fisurat peste 50 %, capota fata avariata si cupola , cum pot recupera paguba sa-mi repar auto ?
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu prea puteti, fiind-ca si cei de la asigurari au sa va intrebe daca auto a fost parcat in parcare autorizata.
A fost riscul dvs., si puteti doar sa dat la pace cu vecinul de la 4 - poate ca nu a fost ceva intentionat...
ynocentta
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru analiza si eventual raspuns concret este necesar sa precizati date relevante
Legal intre ferestre si spatiu parcare trebuie sa existe un spatiu de minimum 5 m
Nu ati precizat daca locul unde parcti vehiculul este spatiu special amenjat de catre primarie drept loc parcare
Conditiona de anumite elemente ,aveti dreptul sa va ridicati cu pretentii impotriva proprietarului podului ,in instanta
dodoambra
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsurile primite mi se par destul de alambicate.
Daca sub geam se gasea o peroana, si era omorata de acea sticla care a cazut, credeti ca proprietarul apartamentului al carui geam a cazut avea sau nu dosar penal de ucidere din culpa?
La fel, indiferent de distanta, autorizatie de constructie...etc, proprietarul apartamentului a carui geam a provocat dauna raspunde material. Dar pentru asta va trebui sa-l dati in judecata ( va angajati un avocat ) si cereti daune inclusif cheltuieli de judecata - asta daca respectivul nu plateste dauna prin intelegere amiabila.