avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, vin cu o intrebare , daca am masina parcata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, vin cu o intrebare , daca am masina parcata la coltul ...

buna ziua, vin cu o intrebare , daca am masina parcata la coltul blocului, la o distanta de aproximativ 2,5 metri de fereastra care este chiar a mea , eu locuind la parter iar de la etajul 4 mai exact podul celui care l-a facut cade un geam peste masina mea provocandu-mi daune si anume parbriz fisurat peste 50 %, capota fata avariata si cupola , cum pot recupera paguba sa-mi repar auto ?
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 11:51, 9 Aprilie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea puteti, fiind-ca si cei de la asigurari au sa va intrebe daca auto a fost parcat in parcare autorizata.
A fost riscul dvs., si puteti doar sa dat la pace cu vecinul de la 4 - poate ca nu a fost ceva intentionat...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar acel pod nu este omologat , deci fereastra nu are ce cauta acolo
parerea mea este ca acel propietar e vinovat ca nu si a asigurat fereastra
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru analiza si eventual raspuns concret este necesar sa precizati date relevante
Legal intre ferestre si spatiu parcare trebuie sa existe un spatiu de minimum 5 m
Nu ati precizat daca locul unde parcti vehiculul este spatiu special amenjat de catre primarie drept loc parcare
Conditiona de anumite elemente ,aveti dreptul sa va ridicati cu pretentii impotriva proprietarului podului ,in instanta
Daca podul este construit cu Autorizatie de Construire este legal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsurile primite mi se par destul de alambicate.
Daca sub geam se gasea o peroana, si era omorata de acea sticla care a cazut, credeti ca proprietarul apartamentului al carui geam a cazut avea sau nu dosar penal de ucidere din culpa?
La fel, indiferent de distanta, autorizatie de constructie...etc, proprietarul apartamentului a carui geam a provocat dauna raspunde material. Dar pentru asta va trebui sa-l dati in judecata ( va angajati un avocat ) si cereti daune inclusif cheltuieli de judecata - asta daca respectivul nu plateste dauna prin intelegere amiabila.

Alte discuții în legătură

Bună seara, s a întâmplat un incident în timp ce eram plecați ... dana1965 dana1965 Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați de acasă. A bătut vântul foarte tare și s a spart geamul de la balcon și au căzut ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)