Buna ziua
o firma importa produse din China pe care le depoziteaza si le vinde la terti fara a li se aduce vreo modificare.
va rog info:
- e necesar a se face receptia acestor marfuri ? in ideea in care marfa intra pe cantitati mari dintr un anumit sortiment tb sa le inregistrez in modulul de productie pt a refelcta exact stocul fiecarui sortiment ?
- Cum se inregistreaza diferenta dintre valoarea facturii de import si valoarea platii prin banca?
-La ce valoare intra marfa in gestiune? La curs bnr de la factura sau curs DVi ?
Va rog suport in acest sens, pt ca tot primesc info divergente in sensul ca sa le inregistrez pe ct 3710 marfuri in depozit si sa le descarc pe paza pretului de vanzare , iar factura de import sa o inregistrez la curs DVI pt ca tva vamal este stabilit la acest curs si pt a nu exista diferenta in jurnal cumparari la baza de impozitare ulterior decont tva
Import din china
adr82
Am importat marfuri din China , pe care le-am platit in baza proformei in luna iulie. In luna august am primit factura fiscala iar in luna septembrie a sosit ... (vezi toată discuția)