avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O firma importa produse din China.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O firma importa produse din China.

Buna ziua
o firma importa produse din China pe care le depoziteaza si le vinde la terti fara a li se aduce vreo modificare.
va rog info:
- e necesar a se face receptia acestor marfuri ? in ideea in care marfa intra pe cantitati mari dintr un anumit sortiment tb sa le inregistrez in modulul de productie pt a refelcta exact stocul fiecarui sortiment ?
- Cum se inregistreaza diferenta dintre valoarea facturii de import si valoarea platii prin banca?
-La ce valoare intra marfa in gestiune? La curs bnr de la factura sau curs DVi ?
Va rog suport in acest sens, pt ca tot primesc info divergente in sensul ca sa le inregistrez pe ct 3710 marfuri in depozit si sa le descarc pe paza pretului de vanzare , iar factura de import sa o inregistrez la curs DVI pt ca tva vamal este stabilit la acest curs si pt a nu exista diferenta in jurnal cumparari la baza de impozitare ulterior decont tva

Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ... mona1928 mona1928 Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ref la import bunuri din China. Am înțeles ca factura de import produce efecte foar impreuna ... (vezi toată discuția)
Import din china adr82 adr82 Am importat marfuri din China , pe care le-am platit in baza proformei in luna iulie. In luna august am primit factura fiscala iar in luna septembrie a sosit ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile achizitii china toareanelia toareanelia Achizitionam din China echipamente de joaca , platesc in vama TVA , acest TVA cum va fi inregistrat in contabilitate , cu valoarea platita in vama se poate ... (vezi toată discuția)