avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ...

Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ref la import bunuri din China. Am înțeles ca factura de import produce efecte foar impreuna cu Dvi și TVA Reflectând achiziția în decontul de tva efectiv în luna sosirii, vamuirii mărfurilor, însă as dori a ma sprijini cu info dacă e corect cum procedez. Factura luna martie 6500 USD- 3710= 4013 echiv 6500 USD în ron. Se plătește după 2 zile factura din banca înregistrăm dif curs valutar în 665, dar în q doua luna marfa sosește în port fiind recepționate la alt curs după care se stabilește tva ul de 19%. Astfel 3710= 4013 cu baza af tva si 4426= 4461 pt a reflecta achiziția și tva corect în decont tva, preluat la 19%. Tb sa fac storno ,e corect 3710=4013 pt suma inregistrata de luna trecuta când am avut factura? Denaturează ctrile de marfa, etc... cnf celor comunicate de alți consultanți dacă marfa sosește în port în aceeași luna cu factura externa, se înregistrează direct pe 3710 la curs dvi insa corect e cursul facturii. Cei de la Anaf recomanda folosirea ctului 327 marfuri in curs la data facturii și doar la sosirea dvi ului ctul 371. Dvs cum procedați sau ce ma sfătuiți atunci când marfa .nu sosește în port în aceeași luna cu factura. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Import din china adr82 adr82 Am importat marfuri din China , pe care le-am platit in baza proformei in luna iulie. In luna august am primit factura fiscala iar in luna septembrie a sosit ... (vezi toată discuția)
O firma importa produse din china. mona1928 mona1928 Buna ziua o firma importa produse din China pe care le depoziteaza si le vinde la terti fara a li se aduce vreo modificare. va rog info: - e necesar a se ... (vezi toată discuția)
Achizitii dintr-un stat care nu e membru ue helenita helenita Buna ziua, Ma intereseaza sa aflu cum trebuie tratata achitizia de bunuri dintr-un stat care nu e membru UE.Ce declaratii depun pentru o societate impozit ... (vezi toată discuția)