avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import din CHINA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import din CHINA

Am importat marfuri din China , pe care le-am platit in baza proformei in luna iulie. In luna august am primit factura fiscala iar in luna septembrie a sosit marfa.
Cum inregistrez factura fiscala, in conditiile in care nu am marfa si nici DVI. Eu am inregistrat in contul 327 " marfuri in curs de achizitie".,dar nu stiu daca este corect sa trec factura in decont la achizitii neimpozabile(luna august) , urmand apoi ca in luna septembrie pe baza DVI-ului sa o declar impozabila.
Inregistrez FF in decontul lunii august, sau astept si inregistrez DVI -ul in septembrie?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 17:13, 24 Septembrie 2013
Buna ziua,

Din punct de vedere TVA sunt incidente prevederile art.146, alineatul 1, litera c din CF, care precizeaza ca pentru exercitarea dreptului de deducere, a taxei achitate pentru importul de bunuri, altele decât cele prevăzute la lit. d), persoana impozabila trebuie să deţină declaraţia vamală de import sau actul constatator emis de organele vamale, care să menţioneze persoana impozabilă ca importator al bunurilor din punctul de vedere al taxei, precum şi documente care să ateste plata taxei de către importator sau de către altă persoană în contul său.

In decontul de taxa, veti inregistra operatiunea numai in urma inregistrarii DVI si a platii TVA, in cazul dvs. in decontul lunii septembrie 2013. Dat fiind faptul ca factura produce efecte din punct de vedere al TVA numai impreuna cu DVI, consider nu veti raporta factura in decontul de TVA aferent lunii august.
Factura o veti utiliza numai pentru inregistrarea marfurilor in curs de achizitie.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ... mona1928 mona1928 Bună ziua, va rog tare mult q ma sprijini cu un punct de vedere ref la import bunuri din China. Am înțeles ca factura de import produce efecte foar impreuna ... (vezi toată discuția)
Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)
Tva factura transport mony1326 mony1326 Am primit o factura cu contravaloare transport marfa Turcia-Romania de 650 euro de la un furnizor din Romania, iar la Valoare tva scrie sd- scutit cu drept de ... (vezi toată discuția)