avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal meu impreuna cu tatal sau care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal meu impreuna cu tatal sau care a decedat si ...

Buna ziua! Tatal meu este mentionat pe un titlu de proprietate ca mostenitor al defunctului X , pe acest titlu mai este trecut si tatal lui care a decedat + alte 3 persoane ( decedate si ele)cat ii revine ca si cota parte dreptul la mostenire? Are o anumita cota parte pentru faptul ca este specificat pe titlu ca si mostenitor si inca o cota parte ca mostenire din partea tatalui ? Mentionez ca mama si cei 2 frati ai tatalui meu traiesc. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
Dreaan, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:42, 7 Aprilie 2022

raluk0207 a scris:

Daca a fost adoptat cu acte ( adica x apare la "mamă " în certificatul de naștere al tatălui dvs), da, o moștenește.

In conditiile in care a fost adoptat , pe parintii lui naturali ii mai mosteneste? ( acestia mai au 2 copii care sunt fratii naturali ai tatalui meu) . Daca el se afla deja pe titlu de proprietate si ar vrea sa isi ia cota parte care i se cuvine, dupa cine trebuie sa dezbata succesiunea? Reamintesc ca in acel titlu este trecut tatal meu , tatal lui natural ( decedat), 2 matusi si defuncta X ( mama lui adoptiva)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
Dreaan, utilizator
Tatăl dvs nu își mai mosteneste părinții naturali. Orice legătură cu familia naturala a încetat la adopție.
Tatăl dvs o moștenește numai pe X și pe soțul lui X (părinții adoptivi).

Pe dvs va interesează doar dezbaterea succesiunii după X, pentru celelalte bunuri, în afara de titlu (dacă X a mai avut și altele).
Tatăl dvs are deja o cota, conform titlului, fiind el însuși coproprietar.
Pentru determinarea cotelor de pe titlu trebuie stabilita legătură de rudenie dintre cei de pe titlu și X.

Dacă legal toți sunt frati, cotele sunt egale.
Prin adopție, tatăl dvs a devenit frate cu bunicul (tatăl lui natural) si cu celelalte mătuși.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Mostenitori emil1702 emil1702 Cine este mostenitorul/mostenitorii defunctului care nu are sotie, nu are copii, are parintii adoptivi decedati dar traiesc mama naturala si fratii naturali? (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)