avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru sau nu al asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru sau nu al asociatiei?

Buna seara,
In primul rand imi cer scuze daca s-a mai intrebat deja, am cautat dar nu am gasit nimic asemanator.
Acum 1 an de zile am cumparat un apartament intr-un complex si la semnarea contractului de vanzare-cumparare s-a completat si o cerere de aderare la asociatia de proprietari deja existenta. Pe langa aceasta cerere, s-a mai dat o copie dupa actul de identitate si numarul de persoane din apartament. In decursul anului, s-au tinut 2 adunari generale si una din ele a fost chiar reconvocata deoarece nu era cvorum.
Acum 14 zile s-a anuntat o noua adunare generala, pe baza de tabel convocator si cu 24 de ore inainte de adunare, am aflat ca nici un locatar din bloc nu este membru in asociatie deoarece nu ni s-a adus la cunostiinta nici de administratie si nici de presedinte ca este necesara si o copie dupa contractul de vanzare-cumparare atasata la cererea initiala pentru a face dovada proprietatii. Presedintele ( ales de 2 ani, chiar de la infiintarea asociatiei) sustine ca abia acum a aflat de acest lucru, fix in momentul in care cativa locatari au cerut oficial niste documente (mandatul presedintelui, statutul asociatiei de proprietari). Precizez ca blocul nostru nici nu era inca construit cand s-a infiintat aceasta asociatie si am fost "absorbiti" ca sa spun asa din oficiul.
Avand in vedere ca cererile de aderare la Asociatia de Proprietari nu sunt complete, nu sunt insotite de copie dupa contractul de vanzare-cumparare al aprtamentului, teoretic nu suntem inca membri ai acestei asociatii de cel putin 1 an de zile.
In prima instanta, s-a stabilit data si ora adunarii generale a proprietarilor de catre presedinte si pe baza unui tabel convocator ce am fost obligati sa-l semnam ca am luat la cunostiinta, ne-am prezentat la sedinta. Nu s-a intrunit cvorumul de prezenta si prin urmare este necesara o reconvocare.
Pentru aceasta reconvocare, Presedintele iar a facut un tabel de reconvocare prin care cere iar semnaturi de luare la cunostiinta de la aceeasi locatari ce inca nu sunt membri deplini ai asociatiei de proprietari.
Cum trebuie procedat in momentul de fata? Au rost aceste semnaturi pe aceste tabele? Are rost sa ne prezentam la o adunare generala a asociatiei de proprietari daca nu facem parte inca din ea?
Multumesc anticipat
Andrei Musat
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2022
AndreiMusat30, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:28, 6 Aprilie 2022
Buna ziua!

Interesul dvs care este? Sa faceti parte din asociatie sau nu? Intentionati sa formati o asociatie separata in blocul dvs?

Pentru a participa la astfel de intruniri trebuie sa fiti membri ai asociatiei. Daca doriti sa faceti parte din aceasta, puteti duce dovada calitatii de proprietar cat mai repede la asociatie, pentru ca inregistrarea sa fie completa.
Pentru corecta si completa dv informre studiati temeinic disp L nr 196/2018
Sunt lucruri total diferite procedura obtinerii calitatii de membru proprietar si actele justificative care se prezinta in vederea inregistrarii in evidentele asociatiei de proprietari a noilor proprietari
Legiuitorul a prevazut ca participa la adunarea generale extraordinara sau reconvocata numai membrii proprietari
Pentru a obtine calitatea de membru proprietar este suficient incheierea de acord de asociere fara alte formalitati
Nu are legatura cererea de aderare la asociatia d eproprietari cu documentele care atesta calitatea de proprietar de bun imobil
Sustinerea presedintelui de asociatie demonstreaza ca acesta nu stapaneste dispozitiile in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se suspenda adunarea generala (sfertul academic) si care este termenul minim pentru reconvocare? cyan cyan Art. 24 din Legea 230/2007 prevede ca (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari ... (vezi toată discuția)