avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... tratament fiscal hedging
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

tratament fiscal hedging

Buna,

Ma poate ahuta cineva in ce priveste tratamentul fiscal la hedging?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 15:59, 15 Ianuarie 2010
claudiusfarc_INA a scris:

Buna,

Ma poate ahuta cineva in ce priveste tratamentul fiscal la hedging?


Frumoasa intrebare! Parerea mea este ca, daca se refera la o operatiune necesara protejarii unei relatii contractuale, este o cheltuiala (cu prima de risc) deductibila, iau eventualul venit e impozabil; le-as incadra la chelt/venituri financiare.
Daca, in schimb, e doar o activitate speculativa pe bursa, ar trebui ca obiectul de activitate sa prevada operatiuni financiare (nu cunosc ce cod CAEN s-ar potrivi) pentru a fi deductibile fiscal (cheltuielile) respectiv impozabile (veniturile).
Sper ca anul acesta, dupa dezbaterile privind Hedge accounting sa se reuseasca emiterea unui standard special pe IFRS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Combustibil 18mely 18mely daca am o masina autoutilitara pe firma chelt cu combustibil sunt deductibile integral sau numai 50% cu ea aduce marfa pentru magazine (vezi toată discuția)
Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)