avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare apartament fara cadastru/intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare apartament fara cadastru/intabulare

Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti insa din ce am inteles de la vanzator, nu are cadastru si intabulare. Vanzatorul sustine ca va demara procedura in aceasta saptamana. Dilema mea este ca, desi sustine ca nu au fost facute modificari la apartament (ceea ce cred ca este adevarat, apartamentul fiind vechi si locuit de batrani inainte), de ce ii lipseste intabularea? In ce conditii trebuie refacute acestea? Fostul proprietar a decedat, actualul proprietar este un mostenitor, s-a facut deja succesiunea. Sa fie asta motivul pt lipsa cadastrului?

De asemenea, din ce am citit pe forum nu se poate incheia nici macar antecontract in situatia in care apartamentul nu este intabulat. Insa agentul mi-a spus ca se poate, ca nu conteaza acest aspect la notariat.

Data fiind situatia incerta, ce-mi sugerati sa fac? apartamentul e foarte bine pozitionat si doresc neaparat sa-l achizitionez ca investitie (evident, dupa ce-l renovez complet).

Mentionez ca fac plata cash, fara credit.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laur2019 , utilizator 15:37, 3 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cadastrul si intabularea pot fi efectuate, unele apartamente ori case nu au , in prezent, efectuate aceste formalitati.

Un antecontract de vanzare-cumparare poate fi perfectat chiar daca nu exista cadastru, respectiv intabulare, mentionandu-se ca se vor efectua, ulterior (poate fi acordat un termen, in acest sens).

Va sugerez, insa, sa asteptati efectuarea cadastrului, si a intabularii, ulterior sa fie perfectat un contract de vanzare-cumparare, ori un antecontract.(in functie de situatia concreta si de interesele partilor).

Daca perfectati un antecontract de vanzare-cumparare, va sugerez sa nu remiteti un avans mai mare de 10 % din pret.

Acesta sa fie platit in contul bancar.

Totodata, verificati atent daca exista datorii la stat, in ceea ce priveste imobilul, daca acesta face obiectul vreunui litigiu.

Solicitati, in prealabil, un extras de carte funciara, de informare si certificatul de atestare fiscala.

Puteti fi asistat de avocat, in fata notarului public.





Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc tare mult pt raspuns prompt!
Bună ziua este un apartament la mansarda adică la etaj 5 fără intabulare cum poate fii cumpărat și ce trebuie făcut? La etaj sunt mai multe apartamente și am înțeles ca toate nu sunt intabulate , cum se poate când se construiește sa nu se intabuleze. Am înțeles că trebuie să punem toți bani cam 6000 mii de euro sa se facă intabularea pe toată mansarda . Cum trebuie să procedez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartament ... plmn plmn Buna ziua. Am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartamen. Am descoperit ulterior ca acel imobil nu are cadastru si nu este intabulat. Notarul imi ... (vezi toată discuția)
Apartament cu mansarda VladT VladT Buna ziua De curind am cumparat un apartament cu mansarda intr-o scara de bloc cu 9 apartamente, este situat la ultimul etaj si este construit in anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)