avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cu mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cu mansarda

Buna ziua

De curind am cumparat un apartament cu mansarda intr-o scara de bloc cu 9 apartamente, este situat la ultimul etaj si este construit in anul 2005.Apartamentul are 86 mp si mansarda are 90 mp.Eu am facut acte doar pe 86 mp.
-Cum pot sa intru in legalitate?
-Ce sanctiuni risc? (ce mi se poate intimpla)

Va multumesc.
Ati cumparat doar apartamentul. Pt mansarda trebuie sa faceti act separat...mansarda cui apartine?
Cand ati achizitionat cele doua spatii cu destinatia de locuit ,ati primit pentru fiecare cadastru si intabulare?
Atentie sporita la spatiul de locuit amenajat in mansarda condominiului,pentru ca din precizarea dvs rezulta ca nu este intabulat si riscati sa va confruntati cu situatii neplacute fie din partea membrilor proprietari din condominiu fie ,in caz ca acestia reclama din partea autoritatilor
Mansarda imi apartine tot mie dar nu am acte nu are cadastru
Va apartine in baza a ce? Sa inteleg ca ati facut act de vanzare cumparare pe apartament si ati platit si mansarda in pretul acestuia? Neavand cadastru, primul pas este sa faceti cadastrul si sa intabulati. Apoi sa faceti un act de vanzare cumparare cu cel de la care ati cumparat apartamentul, platind numai onorariul notarului, pentru a fi intabulata proprietatea pe numele dvs.
Buna seara
Da am facut act de vanzare cumparare pe apartament si imi apartine si mansarda tot in acelasi pret, pe mansarda nu am acte(cadastru) Fostul proprietar este plecat cu toata fam in Australia.
Cum pot sa fac sa intru in legalitate?

Alte discuții în legătură

Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara cadastru/intabulare karrigan karrigan Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti insa din ce am inteles de la vanzator, nu are cadastru si intabulare. Vanzatorul sustine ca va ... (vezi toată discuția)
Posesie teren morariu1957 morariu1957 In anul 2006 am cumparat o parcela de pamint arabil in suprafata de 1000 m in intravilanul localitatii in baza unei chitante de mina cu martori ,nu am putut cu ... (vezi toată discuția)