avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai lui au ...

In bloc sunt 25 apartamente.Un arab si cei 5 copii ai lui au 14 apartamente.La fiecare sedinta ei au majoritatea si noi (11 voturi) nu avem nici o putere. El a pus portari salariati, femeie de sevici,administratora,presedinta si cenzora cu salarii mari.De fapt vrea sa nu suportam cheltuielile de intretinere ca de exemplu cand nu locuieste nimeni in apartament se plateste 600 lei/luna de vara.Asta insemnand doar salarii. Scara este intr-o zona buna si intentia lui este de a cumpara toate apartamentele pentru a face scara de hotel. Este o lege prin care daca cativa locatari nu au bani sa suporte aceste cheltuieli sa dam asociatia in judecata? Va rog un raspuns !
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
ELY63, utilizator
Cheltuielile despre care faceti vorbire sunt temeinice si legale,reprezinta costuri parti comune condominiu care se achita obligatoriu lunar chiar daca apartamentul nu este locuit
Concret care ar fi temeiul legal al actiunii in instanta de judecata,impotriva asociatiei de proprietari ?
1 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu va permiteti sa platiti,vindeti si cumparati unde va puteti permite......in schimb legea pedepseste rasismul
15 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ELY63,
Va rog sa lecturati Legea nr.196 /2018 - privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor;
Art. 49, al. 1,2,3(a),3(b) si mai ales 3( c), care are urmatorul continut:

c) în situaţia în care un proprietar deţine o cotă-parte indiviză de părţi comune
mai mare de jumătate din totalul cotelor-părţi indivize de proprietate comună
din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitată, fiind egală
cu suma ponderii voturilor celorlalţi proprietari;


Banuiala mea este ca o sa cam aveti de furca cu domnu', dar important este ca legiuitorul s-a gandit si la chestia aceasta, ceea ce va avantajeaza. Acum, vedeti ce documente ati intocmit pana acum - poate acorduri, regulamente, poate v-ati ales organe de conducere, dar nestiind de prevederile legale in domeniu (cele aratate mai sus).
Parerea mea este sa apelati la serviciile unui avocat smart si sa-l aduceti cu picioarele pe pamantul Romaniei pe cetateanul outsaider si usor-usor sa renuntati la serviciile cu de-a sila impuse.
Ar mai fi o chestiune: faceti cumva si alegiti-va un presedinte dintre cei 11, pentru ca la paritate de voturi, votul presedintelui este decisiv. Eu zic ca asa trebuie inceput, fara sa-i dati prea mult de veste seicului.
Va doresc mult succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos ! Presedinta are 78 ani si e aleasa de ei pentru un salariu de 1.000 lei (la 25 apartamente) Nu face decat nimic decat ca pastreaza stampila. Salariul este tot de el fixat. Problema ca el nu e proprietar pe toate apartamentele ci mai sunt si cei 5 baieti ai lui.Are interes sa cumpere toate apartamentele si a hotarat salarii mari. Adica noua ni se pare f mult cate 1.000 lei la presedinta,administratora,femeie de servici si 1.500 lei la portari avand in vedere ca nu lucreaza cate zile lucratoare are o luna.Si repet,sunt doar 25 apartamente pe scara.Era mai simplu daca erau toate 14 apartamente proprietatea lui. Nu stiu daca instanta gandeste ca sunt o familie sau fiecare baiat e cu familia lui.
pai vad ca din restul de 11 proprietari,ati mai pierdut unul care e presedinte......in comitetul executiv cine este?

@Adam Grecu aveam alte asteptari de la dvs

Alte discuții în legătură

Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte bloc Lavinia15 Lavinia15 Buna seara, Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata? Este legat ca sa beneficieze ... (vezi toată discuția)
Nesocotirea unei decizii a comitetului executiv al asociaţiei de către preşedinte asd1 asd1 Ce putem face dacă un preşedinte de Asociaţie de Proprietari nesocoteşte o Decizie a Comitetului Executiv (format din 6 membri plus preşedintele) în care ... (vezi toată discuția)