avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apa potabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apa potabila

daca consumi un m cub de apa. cata pierdere au voie sati bage
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:38, 15 Ianuarie 2010
diferenta dintre cantitatea de apa efectiv consumata si cea raportata, impartita pe fiecare locatar. conform acestui calcul e posibil ca dv sa consumati efectiv 1 mc si sa platiti 4
pe aceasta tema au fost opinii cae spuneau ca pierderile se impart pe cota parte indiviza, altele ca se fac pe numar de apartamente.
pina la urma nici nu mai stim ce sa credeam in aceasta privinta :(
Diferenta intre cantitatea de apa indicata de apometrul general si suma apometrelor din apartamente poate avea mai multe cauze: diferenta de precizie a apometrelor, montajul incorect al apometrelor, citirea incorecta a apometrelor, citirea consumului in fiecare apartament in alta zi fata de citirea apometrului general, instalatii defecte care permit picurarea apei nesesizata de apometrele din casa, consumul pentru spatiile comune (spalat scarile, udat gradina), sustragerea apei, avariile, etc.
Unele din aceste cauze sunt legate de persoane, de consum, altele nu au legatura cu nr de persoane.
Pentru a acoperi toate aceste situatii se poate stabili de catre comitet un sistem, un regulament de repartizare a diferentelor de apa. Acesta poate cuprinde precizari cu privire la data si modul de citire, cantitati sau procente ce se repartizeaza pe nr de persoane , procente ce se repartizeaza pe suprafata sau procente repartizate proportional cu consumul.
Gasiti pe prima pagina din aceasta sectiune un asemenea model ce poate fi adaptat si adoptat in fiecare asociatie.

Daca aveti si alte sugestii expuneti-le aici si le discutam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Diferente de consum intre contoarele de apa johnnyy c johnnyy c Internetul e plin de nebunia ca apometrele din apartamente sunt slabute la inregistrarea consumului de apa fata de contoarul de pe scara; bun, dar in cazul ... (vezi toată discuția)