avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit din jocuri de noroc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit din jocuri de noroc

Buna ziua!

Am o intrebare legata de impozitarea veniturilor din jocurile de noroc online. Dupa cum stim din martie 2018 impozitul pe veniturile din jocurile de noroc este retinut la sursa de catre operator si platit la bugetul de stat in numele jucatorilor la fiecare plata (retragere din contul de jucator) astfel ca mie ca si jucator nu imi mai revine nici o obligatie fata de stat in legatura cu impozitul in acest caz. Sunt 3 categorii de taxe in functie de castiguri: pana in 66.750 RON inclusiv - 1%, intre 66.750 RON și 445.000 RON - 667,5 RON (1% menționat anterior) + 16% si ultima categorie pentru castigurile care depasesc 445.000 RON - 667,5 RON (cel 1% menționat anterior) + 16% din diferența dintre 66.750 RON și 445.000 RON + 25% din diferența dintre pragul de 445.000RON și suma pe care ai câștigat-o.
Deci, Codul Fiscal articolul 110, alin (10) precizeaza clar faptul ca impozitul este calculat si retinut la fiecare plata. Castigul me se incadreaza in categoria a doua unde impozitul este de ~16% (+- conform calculului mentionat mai sus) si doresc sa imi impart aceste plati - retrageri in asa fel incat tot timpul sa ma incadrez in prima transa, cea de 1%.
Se poate considera acest lucru sustragerea de la plata impozitelor? O sa fiu contactat sa clarific aceasta situatie si sa justific acest venit la ANAF din care sa reiasa ca am procedat gresit?
Cel mai recent răspuns: zalan111 , utilizator 14:25, 14 Aprilie 2022
ART. 110 - Determinarea impozitului aferent veniturilor din premii și din jocuri de noroc

(1) Veniturile sub formă de premii se impun, prin reținerea la sursă, cu o cotă de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu.

(2) Veniturile din jocuri de noroc se impun prin reținere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:


Prin urmare , daca la fiecare plata care vi se face de catre organizatorul jocurilor de noroc ( operator) va incadrati la plafonul de 66.750 atunci impozitarea se face conform transei I - cu 1% la suma.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi interpretata ca frauda? retragere jackpot casino online in mai multe transe mici Vladanton Vladanton Buna dimineata. Se da urmatoarea speta(caz real). Se castiga la un operator de jocuri de noroc online, un jack-pot in suma de 1 milion de ron. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Problema impozitare anaf - venituri din jocuri de noroc online persoana fizica Vladanton Vladanton Buna dimineata. Se da urmatoarea speta(caz real). Se castiga la un operator de jocuri de noroc online, un jack-pot in suma de 1 milion de ron. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Impozitare castiguri pariuri sportive Alexandru267 Alexandru267 Buna ziua! Sunt amator de pariuri sportive, iar recent am decis sa mi deschid un cont la o agentie online de pariuri sportive. Doresc sa va intreb cum se ... (vezi toată discuția)