avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În vederea soluționării unor probleme legate de un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În vederea soluționării unor probleme legate de un miros groaznic ...

În vederea soluționării unor probleme legate de un miros groaznic în gospodăria mea,din cauza unui adăpost de animale(capre) în număr de peste 60 de capete,ale vecinului meu,Primăria nu a rezolvat mare lucru.Cu toate ca am făcut în scris aceasta sesizare,vecinul meu nu a făcut mare lucru decât sa mute animalele din curte ,care erau cam la 50-60 m de locuință mea,în spatele grădinii ,pe islaz,cam la 150-200 m.Intrebarea mea este unde ma pot adresa ,către ce organe competente,pentru a soluționa acest caz?Care este legea care interzice amplasarea unei stane de capre în apropierea unor gospodarii și la câți metrii de localitate se poate amplasa?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:52, 26 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Faceti sesizare la garda de mediu.
Bună ziua!Am făcut sesizare la Garda de Mediu,însă nu am primit nici un răspuns pana azi și nici masuri nu au fost luate.Mentionez ca mai are câteva zile și se face o luna de la sesizarea mea către ei.Unde și la cine mai pot apela pentru a rezolva aceasta problema?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Faceti sesizare la garda de mediu.

Buna ziua! Dupa aproape o luna de zile Garda de mediu a venit la acest vecin,a constatat toate bune si frumoase ,intr-un cuvant i-a dat castig de cauza ,permitandu-i in continuare acestuia sa -si pasca caprele pe langa casa mea la 2-3 m de geam ,sa-si priponeasca viteii plini de muste, langa gardul meu la 5-6 metrii de intrarea in casa mea ,balegarul strans de la capre sa-l depoziteze in spatele gradinii,pe izlaz la aproximativ 200 m de locuinta mea sa-si amplaseze stana de capre peste 60 la numar impreuna cu iezii , sa -si dea foc in curte gunoaieleor stranse de la aceste animale ,toate acestea Garda de mediu i-a permis in continuare .Mi-au raspuns la sesizarea mea dupa aproximativ o luna de zile , caci aceste lucruri afirmate de mine , ei nu le-au gasit la fata locului,deci in final eu sunt aia mincinoasa ,sa inteleg!
Problema este ,ca eu pot demonstra toate aceste lucruri pe care le afirm la adresa acestui vecin, care continua sa-si tina in continuare toate aceste activitati , cu imagini si filmari surprinse de telefonul mobil .Ce mai pot face si unde mai pot apela ,deoarece vor veni caldurile mari ,iar acest miros insuportabil emanat de la stana de pe izlaz cat si de la grajdul din curte,unde are o parte din iezi ,vitei si un cal ,in jur de 50 - 60 m de locuinta mea , ne afecteaza sanatatea si nu se mai poate sta in curte de mirosul intepator ,desi chiar daca ar fi curatat la cateva zile ,mirosul de capra este groaznic de puternic si mai ales ca acolo unde stationeaza aceste animale nu are cimentuit ca sa poata spala aceste resturi.
Va multumesc!
Buna ziua! Am primit raspuns la sesizarea mea ,insa cei veniti la fata locului au gasit toate bune si frumoase ,la acest vecin.Mi-au raspuns caci conform legislatie in vigoare ,Ordinul Ministerului Sanatatii nr.119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata a popuatiei ,precizeaza ca adaposturile de animale se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata. Mi-au mai raspuns caci nu au fost identificate arderi de deseuri,gunoi de grajd si nici miros specific cresterii animalelor. Intr-un cuvant m-au facut mincinoasa !
O alta suspiciune, la finalul acestui raspuns ,este ca cel care a intocmit acest raspuns si-a trecut numele ,functia si data de 8.02.2021.Ce pot intelege ,a gresit data cand s-a intocmit raspunsul ,este data cand a devenit comisar ?
Mentionez faptul, ca eu detin atat filmari cat si imagini cu cele afirmate de mine la adresa acestui vecin, care ne provoaca aceste neplaceri cu caprele lui peste 60 de capete,disconfort si miros ingrozitor emanat de la balegarul lor,deoarece in grajdul construit nu are cimentuit ca sa poata spala si nici nu cred ca intruneste conditiile necesare cresterii unor animale in apropierea altor locuinte ,asa cum a afirmat Garda de mediu.Aceste filmari si imagini surprinse sunt atat inainte de venirea Garzii de mediu cat si dupa aceia ,acesta continuand sa-si practice in continuare vechile obiceiuri.
Ce altceva mai pot face pentru pentru a nu mai fi nevoiti sa suportam mirosul emanat de la aceste capre ,ca si anul trecut cand am patit la fel,atat cel de langa locuinta noastra cat si stana de pe izlaz construita ,caci vor veni caldurile insuportabile ,unde mirosul purtat de vant este groaznic.
Unde mai pot apela si la cine ,daca Garda de mediu si primaria si-au ,,spalat mainile ,,?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde mai pot apela si la cine

numai la instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma sesizarii mele scrise , catre primaria din ... todirasc todirasc Buna ziua! In urma sesizarii mele scrise , catre Primaria din localitate si catre Garda de Mediu ,in urma cu aproape o luna de zile ,nimeni nu a luat nici o ... (vezi toată discuția)
De ani buni ma confrunt cu problema vecinului care continua sa-si ... todirasc todirasc De ani buni ma confrunt cu problema vecinului care continua sa-si tina peste 60 capre cu iezi la câțiva metrii de locuinta noastră,[am descris în alte ... (vezi toată discuția)
În urma sesizării mele scrise ,la primaria din localitate,la ... todirasc todirasc În urma sesizării mele scrise ,la Primaria din localitate,la Garda de Mediu,în legătură cu un vecin care-si tine peste 60 de capre împreună cu iezii,la ... (vezi toată discuția)