Buna ziua! Va rog să mă ajutați Intr o problema.Se da următoarea situație Ion și Maria au că și bun comun dobândit în timpul căsătoriei o casă și un apartament și un copil.Maria și Ion divorțează și fac partaj.Maria ia casa Ion apartamentul .Ion cedează și apartamentul Mariei aceasta platindu i o sulta stabilită între ei. Maria devine unica proprietara și pe casa și pe apartament și le donează copilului avut împreună cu Ion. Ion mai are un copil dintr o căsătorie anterioară care nu a primit nimic. Poate demonstra că divorțul și partajul au fost făcute cu scopul de a fi înlăturat de la moștenire. Precizez că în urma divorțului Maria nu a schimbat numele și încă locuiește cu Ion
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.Ion avea 72 de ani când a divorțat și a făcut partajul pot invoca că nu era în deplinătatea facultăților mintale și a fost păcălit. Pentru apartament cred că ori au un contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere,ori un act de cesiune. Eu Ion renunț la dreptul de proprietate asupra imobilului ce mi a revenit în urma partajului pentru suma de. Atât am apucat sa vad din acte când mi le au fluturat prin fața.