avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile ...

Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile generale ale blocului? Daca intr-o luna apartamentul e ocupat doar 5 zile sau pina in 15 zile , se percep taxe pe lift, gunoi, etc?, Pentru ca, in rest , pe taxa lunara sunt zero oameni declarați. Si oarecum nu pare cinstit sa se consume dar alții sa plătească. Măcar cei ce stau acolo, plătesc cel putin pt ei chiar daca au musafiri , dar asa nu este declarat nici o persoana.
Cel mai recent răspuns: M_P , utilizator 23:27, 14 Mai 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru inchiriere in regim hotelier este necesar schimbarea destinatiei spatiului
[ link extern ] /
te rog sa răspunzi daca sti,
@M_P,
@ynocentta, a vrut sa va ajute si dumneata cum raspunzi?
Sigur, multe aspecte care se "rezolva" in discutii/negocieri cu cei de la asociatia de proprietari.

Acum, nu trebuie sa ne impacientam, pentru ca sunt si oameni civilizati care acceseaza asemnea spatii in caz de urgenta, de nevoie 1-2 zile, isi rezolva treaba, achita ce au de achitat si pleaca, dar avem cunostinta si de unele manifestari pentru care vecinii nu se pot odihni, dar am vazut comportari si la anumite pensiuni (la munte), unde niste tineri au devastat pur si simplu pensiunea. Sigur, in acest caz, proprietarul s-a ales cu o mare paguba, doar partial recuperata,mai mult, a fost nevoit sa inchida pensiunea o saptamana pentru a face renovare. Ce te faci cu asemenea oameni - pentru care, de fapt si de drept, raspunderea - pe toate directiile, este a proprietarului. Poti sa primesti asemenea oameni intr-un apartament, la bloc?
Va doresc mult succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Marea majoritate a cheltuielilor la intretinere sunt legate de cota parte indiviza, mult mai putine cheltuieli se impart la numarul de persoane din locuinta.
Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru: apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deșeurilor menajere, vidanjare.
(3) Modul de repartizare a cheltuielilor prevăzute la alin. (1) se stabilește printr-un regulament aprobat de comitetul executiv al asociației de proprietari.
[ link extern ]
Fiind totusi un apartament in regim hotelier ar trebui ca in AG sa se stabileasca un numar mediu de persoane pe luna (macar 1-2 persoane) , dupa discutii cu proprietarul, in functie de ce spatiu de cazare dispune.

Utilitatile at trebui sa fie contorizate si atunci proprietarul plateste dupa diferenta dintre indecsii contorilor.

M_P a scris:

Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile generale ale blocului? Daca intr-o luna apartamentul e ocupat doar 5 zile sau pina in 15 zile , se percep taxe pe lift, gunoi, etc?, Pentru ca, in rest , pe taxa lunara sunt zero oameni declarați. Si oarecum nu pare cinstit sa se consume dar alții sa plătească. Măcar cei ce stau acolo, plătesc cel putin pt ei chiar daca au musafiri , dar asa nu este declarat nici o persoana.

Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu, acum ce sa fac daca unii răspund doar ca sa răspundă. Ce întreba omul si ce se răspunde? Doar așa, ca aspect este un răspuns de la latka care are un răspuns concis si la obiect.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli lift tstefana tstefana Buna ziua! Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie ... (vezi toată discuția)
Numar persoane lista intretinere asociatie de proprietari Erols Erols Va rog, ajutati-ma, daca se poate, intr-o problema delicata. Aseara, urmarind lista de intretinere afisata, am constatat ca mi-au fost trecute 5 persoane la ... (vezi toată discuția)
Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb) MsSerol MsSerol As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are ... (vezi toată discuția)