avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile ...

Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile generale ale blocului? Daca intr-o luna apartamentul e ocupat doar 5 zile sau pina in 15 zile , se percep taxe pe lift, gunoi, etc?, Pentru ca, in rest , pe taxa lunara sunt zero oameni declarați. Si oarecum nu pare cinstit sa se consume dar alții sa plătească. Măcar cei ce stau acolo, plătesc cel putin pt ei chiar daca au musafiri , dar asa nu este declarat nici o persoana.
Cel mai recent răspuns: BIANCA MATEESCU , utilizator 20:03, 27 Mai 2024
Mulțumesc pentru răspuns . La punctul 1 . Daca se face contract separat asta înseamnă ca are o pubela separata? Pt ca noi avem tobogan/topogan si nu știu cum ar putea face un contract separat, daca el arunca la comun .
La punctul 2 - Nu am cunoștință sa fie nici un acord intre părți.
La punctul 3 -nu îmi e clar. Înțeleg ca daca e închiriat normal, se declara numărul de persoane care sta, daca e in regim hotelier se face o convenite cu asociația de proprietari si se stabilește numărul de persoane? .
"Probleme pot apărea daca proprietatea nu se închiriază conform legislației in vigoare deoarece lucrurile se pot complica in defavoarea dvs." in ce sens in defavoarea mea?
Concret ce stiu este ca are zero persoane la întreținere, dar are clienți de weekend pt ca liftul e in permanenta la etaj , pt ca vecinul de jos a depus nenumarate reclamatii la politie
Nu am nimic împotriva regimului hotelier, dar când vizibil se vede activitate, si ai zero persoane la întreținere atunci îmi permit sa am întrebări si rețineri- pe principul de ce sa dau eu 0.1 leu pt liftul consumat de clienții tai .
Eu cred ca este acelasi lucro,eu am o garsoniera in regim hotelier,poate sa stea o persoana.
Platesc la termen intretinerea dar asociatia vrea de la mine dublu o taxa fata de cit plates la Anaf.
C'è diferenta face daca folosec de 10, 15 sau chiar 30 de ori persoane diferite liftul,de exemplu,sau acelasi chirias stabil cu neamuri sau prieteni.
Mi se pare ca suntem un pic cam fixati si inapoiati la minte cu ceea c'è priveste regimul hotelier.
Eu traiesc in Italia de 32 de ani si aici nu exista aceasta problema.
In schimb pentru o garsoniera in Romania mi am gasit o mie de probleme cu Asociatia de Proprietari.

M_P a scris:

Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile generale ale blocului? Daca intr-o luna apartamentul e ocupat doar 5 zile sau pina in 15 zile , se percep taxe pe lift, gunoi, etc?, Pentru ca, in rest , pe taxa lunara sunt zero oameni declarați. Si oarecum nu pare cinstit sa se consume dar alții sa plătească. Măcar cei ce stau acolo, plătesc cel putin pt ei chiar daca au musafiri , dar asa nu este declarat nici o persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cota intretinere apartament inchiriat regim hotelier George_pop George_pop Am inchiriat unei firme o garsoniera care are ca obiect de activitate inchirierea in regim hotelier. In garsoniera poate sa locuiasca cel mult 2 persoane ... (vezi toată discuția)
Lift steiner_ahnrcs steiner_ahnrcs Suntem un ONG. Asociatia Handicapatilor Neuromotor Resita(www.ahncs.eu) Sediul nostru este propritatea Asociatiei intrr-un bloc cu 10 nivele. Intrarea in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli lift tstefana tstefana Buna ziua! Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie ... (vezi toată discuția)