avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Teren extravilan degradat si utilizat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Teren extravilan degradat si utilizat fără acceptul meu . Ce pot sa fac?

Buna ziua! Sunt proprietarul unui teren extravilan pășune lângă un lac de acumulare. Terenul are potential turistic si in zona au fost introduse in intravilan si alte terenuri ,acesta fiind si scopul pentru care l-am achiziționat in 2012. Dar din motive personale nu am mai putut demara nici un proiect .motiv pentru care l-am scos la vânzare. Din păcate pe terenul meu de vreo 8-9 ani se desfășoară exploatării forestiere, fiind traversat pe jumătate de utilaje forestiere si bușteni care au degradat starea terenului. Mai nou au apărut si doua ''rulote forestiere '' in care se adăpostesc muncitorii. Din acesta cauza am pierdut potențiali clienți aceștia fiind chiar dezinformați privind integritatea terenului Am încercat politicos in repetate rânduri sa stau de vorba cu administratorul exploatării dar fără succes,el invocând motivul ca pe terenul meu e drum cu drept de servitute. Menționez ca pe planul cadastra si CF nu apare nici un drum cu servitute. Am depus o plângere la secția de politie de care aparține iar răspunsul lor a fost ca ''In urma cercetării efectuate la fata locului nu se constata reclamațiile menționate ''. Subliniez faptul ca administratorul e foarte cunoscut la secția de politie si chiar de primarul comunei ,acesta din urma fiind apelat in momentul in care i-i explicam cu actele in mana ca terenul este proprietate privata si nu exista drum de servitute... Suspectez faptul ca atât primarul cat si domnii agenți de politie obțin ceva foloase materiale de la acest individ motiv pentru care e susținut/acoperit. Va rog frumos sa ma îndrumați spre acțiunile legale pe care trebuie la întreprind pentru a obține interzicerea si accesul acestuia pe terenul in cauza, chiar si îngrădirea proprietății . Ce șanse de câștig as avea dacă i l acționez in instanta ? Puteți sa-mi recomandați un avocat care a mai avut cazuri similare si a avut câștig de cauza cauza? Mulțumesc frumos pentru timpul acordat si aștept sugestiile dumneavoastră. Cu stima Dragos!
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
DragoVas, utilizator
Cel mai recent răspuns: DragoVas , utilizator 11:36, 20 Aprilie 2022
Buna ziua.
Primul pas este sa va ingraditi terenul.
Apoi daca continua sa treaca pe teren va trebui sa va judecati cu firma respectiva.
Ar fi indicat sa luati un avocat din alta zona, daca lucrurile stau asa cum spuneti: ca exista o persoana influenta in zona.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Buna ziua si mulțumesc frumos pentru răspuns.!
Pentru a îngrădii terenul . trebuie sa am aprobare de la urbanism si deci tot la primărie trebuie sa ajung, corect ?
Nu neaparat.
Aprobare de la primarie, va trebuie doar daca vreti sa faceti gard solid, adica inalt, betonat, cu porti, etc.
Dar, eu m-am referit la faptul terenul trebuie sa-l ingraditi, in sensul delimitarii/intarusarii si apoi trageti niste sarma ghimpata intre stalpi de lemn infipti in pamant la distanta de 3-4 metri intre ei.

Asta pentru ca, in caz ca veti ajunge la instanta ei ar putea sa se apere in sensul ca "terenul nu era ingradit, am crezut ca e al primariei, nu am stiut ca este terenul cuiva, am vazut ca nu este delimitat... etc..." diverse motive!
Bună ziua și mulțumesc frumos Domnule avocat Petrescu!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Nu neaparat.
Aprobare de la primarie, va trebuie doar daca vreti sa faceti gard solid, adica inalt, betonat, cu porti, etc.
Dar, eu m-am referit la faptul terenul trebuie sa-l ingraditi, in sensul delimitarii/intarusarii si apoi trageti niste sarma ghimpata intre stalpi de lemn infipti in pamant la distanta de 3-4 metri intre ei.

Asta pentru ca, in caz ca veti ajunge la instanta ei ar putea sa se apere in sensul ca "terenul nu era ingradit, am crezut ca e al primariei, nu am stiut ca este terenul cuiva, am vazut ca nu este delimitat... etc..." diverse motive!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate tipeiucristina tipeiucristina Am obtinut un teren de fanate in urma unei donatii din partea tatalui meu. La inceputul lunii mai am aflat ca un necunoscut a inceput sa construiasca un drum. ... (vezi toată discuția)