avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda primita la adresa gresita.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda primita la adresa gresita.

Buna seara , am o problema legata de primirea unei amenzi la o adresa anterioara celei din buletinul actual . Mai exact .
In septembrie 2021 , deoarece ne-am mutat la alta adresa , am schimbat si cartile de identitate .
Adresa veche , reprezenta un apartament , pe care ulterior l-am si vandut .
Ne mai locuind la acea adresa , am omis sa verificam cutia postala de acolo ...si , plicul cu amenda pentru lipsa rovineta , venit in luna decembrie 2021- conform stampila plic , a stat timp de 4 luni ( pana ieri ) in cutia postala la adresa pe care NU o mai avem in buletin de anul trecut din luna septembrie .
In plus , in luna feb anul acesta , am si vandut proprietatea ...iar noii locatari abia ieri au observat si ei , continutul cutiei postale.
Avand in vedere totusi , ca amenda putea fi platita in termen de 15 zile .....la valoarea minima , dar nestiind de existenta ei .....am pierdut acest drept - chiar si in conditiile expuse ?
Din moment ce buletinul are alta adresa la care ne asteptam sa primim corespondenta .......ce putem face?
Ma pot lega de aceasta situatie , macar ptr a plati la jumatate valoarea amenzii ?
Daca noii proprietari nu erau de buna credinta si nu imi dadeau nici acum plicul cu amenda .....de unde stiam ca am amenda de platit ?
Oare , care este procedura ...cum trebuie facuta dovada ca au expediat dar mai ales ca am si intrat in posesia plicului ?? Confirmare de primire ?! Nu era obligatoriu ?
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
Klara77, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:41, 29 Aprilie 2022
Articolul 27 din OG 2/2001
Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
[ link extern ]

Tot in instanta trebuie sa va obtineti dreptul de repunere in termen, pentru nerespectarea procedurii de comunicare. Asa ca, daca nu vreti sa va complicati, platiti amenda intreaga.
E vorba de + 1500 lei la amenda integrala .
Adica , aveam posibilitatea sa platesc in termen DACA STIAM , valoarea cu 1500 lei mai putin . Nu vad de ce as platii valoarea intreaga , din moment ce eu nu am stiut .
Procedura de comunicare a procesului verbal ( ptr lipsa rovigneta) daca e dupa cum ziceti dvs , a fost total incalcata . Pot sa ma scuz chiar , si sa spun ca nu stiu nimic - avand cu totul alta adresa in buletin ...nu ?! Chiar daca era proprietatea mea si locatia unde s-a dus amenda .... la mine la adresa din buletin nu am primit nimic ...
Daca nu vreti sa platiti amenda intreaga, atunci apelati la instanta, cereti sa fiti repusa in termen, dovedind ca nu a fost respectata procedura de comunicare. Degeaba credeti dvs. ca daca nu spuneti nimic, va ia cineva in seama, dreptatea se stabileste doar in sala de judecata. Mergeti acolo si obtineti-o. Daca nu va descurcati, apelati la un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi rovineta electronica PUCU PUCU Am primit 2 procese verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinetei, au fost intocmite in aceiasi data la diferenta de 30 min. de doi agenti ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal de contraventie in cutia postala adi_vor adi_vor buna ziua ma puteti lamuri cum se mai trimit procesele verbale de amenda prin posta? am primit unul in cutia postala intr-un plic deschis probabil lasat ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)