avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract fotbalist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract fotbalist

Buna ziua. Fiul meu are contract de fotbalist profesionist. Antrenorul și președintele îl șicanează in sensul ca se pregătește foarte bine și cu toate astea nu joaca și nu i se plătește mereu salariul . Poate renunta la contract dacă nu e de acord și clubul ? Ii pot cere despăgubiri ? ( in contract nu este specificat așa ceva )
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2022
SaraP, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 21 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit Regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal, strict cu privire la plata salariului, se observa ca “RSTJF ofera jucatorului sa invoce justa cauză şi justa cauză sportivă pentru denunţarea unilaterală a contractelor și/sau a legitimării daca “nu li s-au achitat drepturile contractuale pentru o perioadă mai mare de 60 de zile de la scadenţa obligaţiilor, numai după ce au transmis o notificare de punere in interziere a clubului si i-au acordat acestuia un termen de cel putin 15 zile in care sa isi indeplineasca obligatiile financiare.“. (art.18 pct.1 lit.c coroborat cu pct.10 lit.a linia a treia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimatie club fotbal tilvarionut tilvarionut Buna ziua! Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita, insa nu stiu exact unde s-ar incadra mai bine acest subiect. Un jucator de 12 ani este ... (vezi toată discuția)
Contracte fotbalisti karina29 karina29 Buna ! As avea si eu o nelamurire .Sunt competente completele de litigii de munca si asigurari sociale in cauzele privind contractele fotbalistilor cu ... (vezi toată discuția)
Legislatie sportivi activitate dependenta aadana67 aadana67 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire intr-o situatie: O persoana fizica autorizata in CAEN 9319 Alte activitati sportive, incheie cu un club sportiv un ... (vezi toată discuția)