avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complice la talharie ? sau doar complice la lovire si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complice la talharie ? sau doar complice la lovire si alte violente?

Buna ziua. Fratele meu avand un conflict la scoala cu un coleg de clasa, a decis sa se razbune pe acel copil. A luat alti doi prieteni cu masina si au mers la colegul in cauza. L-au sunat sa coboare pana afara. Fratele meu i-a asteptat in masina pe cei doi , ei mergand sa-i aplice o corectie. I-au dat 2 palme ( nu si-a scos niciun fel de certificat) insa cei doi s-au ales si cu telefonul acelui copil ( nu stim daca din buzunar i l-au luat sau i-a cazut in timp ce-l bateau ) si au fugit. Fratele meu ii astepta la masina. Acel copil recunoscand masina s-a dus la el si i-a spus ca-i da pe toti 3 pe mana politiei ca i-au furat telefonul. Fratele meu , l-a luat personal in masina cand a auzit si au mers la politie. Acolo la sugestia politiei comunale, in plangere s-a specificat ca i s-a luat telefonul din buzunar. A doua zi dimineata dupa ce i-a anuntat fratemiu pe cei doi sa inapoieze telefonul , au inapoiat telefonul si au fost retinuti toti 3 timp de 24 de ore, cei doi sub acuzatia de talharie, iar frate'miu cu instigare la talharie. Nu li s-a prelungit mandatul. Acum au fost anuntati telefonic sa se prezinte sapt viitoare toti 3 la politie pt declaratii. Intrebarea mea este : fratele meu nu trebuia sa fie acuzat de instigare la violenta? (precizez ca victima vrea sa-si retraga plangerea si este dispus sa colaboreze in orice mod sa-i salveze) . Care sunt consecintele in continuare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:23, 20 Ianuarie 2010
Cam p-acolo ma gandesc si eu.
Deci, daca ceilalati doi depun marturie ca fratele dvs. nu a stiut ca ei au luat telefonul respectiv si ca el a aflat de telefon numai cand a venit victima la el, atunci e ok.
Dar... miram-as sa nu spuna cei doi ca nu s-au laudat in masina ca au furat telefonul.
Pai nu...ca fratele meu i-a dus acolo.. insa ei dupa ce au batut victima si s-au ales si cu telefonul .... au fugit ... nu s-au intors la fratele meu la masina. Fratele meu a ramas acolo si cand a venit victima la fratele meu si i-a spus ca-i da pe mana politiei, insusi fratemiu a luat victima in masina si au mers la politie unde a dat datele celor doi, si a mers personal si le-a transmis celor 2 sa inapoieze bunul a doua zi dim la politie si sa se prezinte acolo.
Din nefericire,cele relatate de dvs.,pot constitui o circumstanta atenuanta pentru fratele dvs.
Urmati sfaturi care v-au fost acordate pentru a -l putea ajuta pe fratele dvs.aflat intr-o situatie generatoare de mari probleme.
Pai in cazul asta nu mai apare complicitate la talharie.
Vad ca fratele dvs a deschis un subiect propriu pe aceasta tema www.avocatnet.ro/content/for...

Am rugamintea sa evitati purtarea aceleiasi discutii in topicuri diferite si sa cititi regulamentul de postare pe forum www.avocatnet.ro/content/tag...
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii marianghimpeteanu marianghimpeteanu Retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala intr-un caz de complicitate la talharie? Adica cercetarea penala inceteaza sau se ... (vezi toată discuția)
Complice de talharie . georgianamire georgianamire Am o intrebare care ma macina de ceva timp , in urma cu aproximativ un an de zile avand varsta de 16 ani am comis o magarie cu un tovaras de al meu . El mi-a ... (vezi toată discuția)