avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema drept succesoral- vanzarea unei masini care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema drept succesoral- vanzarea unei masini care este mostenirea mai multor persoane

Buna ziua! Am cumparat o masina pe numele tatalui meu, care intre timp a decedat. Vreau sa o vand, dar nu stiu care sunt demersurile pe care ar trebui sa le fac, in conditiile in care nu am dezbatut mostenirea cu fratii mei. Daca m-ati putea ajuta, as fi recunoscator. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
Stoica Mirel, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:38, 27 Aprilie 2022
Am cumparat o masina pe numele tatalui meu, care intre timp a decedat.

Foarte rău! Dacă era de fapt mașina dvs, trebuia sa o fi înmatriculat pe numele dvs.
Trebuie dezbătută succesiunea după tatăl dvs. Va trebui sa va adresați unui birou notarial de la ultimul domiciliu al tatălui.
Puteti dezbate succesiunea fie doar pentru mașină, fie pentru toate bunurile pe care tatăl dvs le avea in proprietate.
La dezbaterea succesiunii vor participa mama dvs și toți copiii.
Dacă decideți sa dezbateti succesiunea parțial, numai pentru mașină, mare atenție, ca opțiunea succesorala a moștenitorilor (în sensul de a accepta mostenirea sau a renunța la ea) privește absolut toate bunurile.

De exemplu, dacă unul din frații dvs renunta la moștenirea tatălui, renunță la absolut toate bunurile.
Chiar dacă dezbateti moștenirea numai pentru mașină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. ... Exatlon Exatlon Buna dimineata! Tatal meu a fost casatorit cu o femeie cu 4 copii. Ea a decedat acum 5 ani, iar tata acum 3 ani. Cat a fost in viata tata nu a facut succesiune ... (vezi toată discuția)