avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua. Dacă unei persoane i se cere o sumă de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua. Dacă unei persoane i se cere o sumă de bani de ...

Bună ziua. Dacă unei persoane i se cere o sumă de bani de către o altă persoană, așa-zis influentă, cu promisiunea că îi va rezolva o anumită problemă, care altfel nu se poate rezolva, s-au se rezolvă foarte greu, poate fi considerată dare de mită ? Se mai pot recupera banii, dacă există doar câteva probe pe telefon? Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: bourceanuadrian , utilizator 10:34, 1 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să facă plângere penală la Parchet persoana căreia i s-au cerut bani, ziceți că are probe. Nu trebuie să-i fie teamă că poate fi acuzată de dare de mită. Cred că e vorba de trafic de influență și poate și de înșelăciune.
Banii se pot recupera.
Recomandat ar fi să discute cu un avocat înainte care să vadă ce probe are și măcar să-i redacteze plângerea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"promisiune ilegala" neonorata - consecinte juridice? actor actor Vreau sa aflu daca in momentul in care promiti unei persoane ca ii faci un serviciu(ilegal) contra unei sume de bani si nu teai tinut de cuvant(adica nu ai ... (vezi toată discuția)
Isi mai recupereza banii sau nu? ancaparlogea ancaparlogea Buna ziua, Verisorul meu a dat la cineva care pretindea ca e angajat SRI (dar nu era) o suma de bani pentru a-i facilita angajarea in aceasta institutie, ... (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)