avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , Am o garsoniera pe care vreau sa o vand . ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , Am o garsoniera pe care vreau sa o vand . Nu mai ...

Buna ziua ,
Am o garsoniera pe care vreau sa o vand . Nu mai avem asociatie de locatari de 4 ani de cand administratorul nu a mai venit , practic nu a mai trecut deloc pe la asociatie . A ramas o locatara care strange banii de apa , in baza facturei de apa care sosetse de la raja pe numele asociatiei , lumea ii trimite banii in cont sau ii da ei direct in mana si ea plateste apa Vreau sa vand garsoniera sii nu am cui sa ii cer adeverinta ca nu am nici o datorie . Fosta administratora desi nu a mai venit pe la bloc , tine stampila la ea , si daca cineva vrea adeverinta ii spune persdoanei care strange banii de apa , acesta ii da nr de telefon fostei administratore, iar cand am sunat o a pretins o suma uriasa , sa o platesc pe 4 ani ca ea nu a fost platita de nimeni ,desi , repet asociatia de locatari e inchisa si nu a mai trecut pe acolo deloc , sfatuiti ma va rog ce sa fac , ca o adeverinta nu o pot obtine .Daca nu a venit de 4 ani , inseamna ca nu maii are vreun contract cu blocul asa e ? Sau un administrator cu cine are contract ? Cine ii elibereaza chitantierele fiscale si facturierul? Sunt disperata ca nu pot obtine aceasta adeverinta , ca nu pot vinde garsoniera .....Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
simcroitoru, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 15:24, 11 Mai 2022
Nu cred ca v-as putea da un raspuns care sa va ajute, insa aceasta situatie ar trebui adusa la cunostinta autoritatilor locale, in speta Primaria localitatii care, s-ar putea sa aiba un birou asociatii de locatari/proprietari.
Daca dintre toate cheltuielile blocului, ati ramas numai cu achitarea apei si canalului, ar trebui sa va interesati la furnizor (RAJA), cum "stati" cu debitele. Daca stai bine, atunci nu cred ca ar fi o mare problema, dar mai intai Primaria sa cheme la ordin fostu administrator, care tine in mod abuziv stampila asociatiei.
Acum ca administratorul nu mai vrea sa activeze, este treaba lui, dar asociatia nu "sta" doar in serviciile unui administrator - mai aveti pe-acolo si un presedinte, un comitet executiv, un cenzor... Vedeti in ce stare ati ajuns?
Conform dispozitii in vigoare asociatiile de locatari aveau obligatia legala sa se transforme juridic in asociatii de proprietari actualizand documentele la judecatorie
Asp0ectul ca administratorul de imobil detine stampila asociatiei de proprietari contravine disp L nr 196/2018
In speta,sesizati oficial serviucl de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari care pe de o parte au evidenta tuturor administratorilor de imobil,cunosc daca acestia detin atestat profesional valabil si eventual va pot solutiona problema
Presedintele decedat si nu mai nimeni in locul lui,comitet executiv nici vorba,e doar o doamna care nu are atestat si lumea ii trimite banii in cont sau ii da direct in mana pt plata apei,tot asa si pt faptul ca s a tras gaz in bloc,totul e la negru si in contul bancar al doamnei respective.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
simcroitoru, utilizator
Cu alte cuvinte vreti sa spuneti ca de atata timp nu s-au intocmit liste de plata a intretinerii? Si aceasta nu a fost platita? De cand s-au tras gaze in bloc, cine achita factura si cum? Tot in contul d-nei care incaseaza si pentru apa? Ca e apocaliptic de ilegal ce povestiti. In fiecare primarie ar trebui sa existe un birou pentru asociatiile de locatari/proprietari. Ar trebui sa lamuriti acolo situatia. La limita, sa luati de la fiecare furnizor de utilitati o adeverinta ca blocul este la zi cu plata acestora + facturile dvs. de utilitati, la zi. Asta nu rezolva problema adeverintei insa poate gasiti intelegere la notar in privinta asta. Daca nu, actiune pe obligatia de a face si in subsidiar, sa pronunte instanta o hotarare prin care sa ateste ceea ce ar atesta adeverinta, asta in cazul in care nu are pe cine obliga ... dar e o solutie "pe dos" si nu stiu ce instanta ar putea pronunta asa ceva.

simcroitoru a scris:

Presedintele decedat si nu mai nimeni in locul lui,comitet executiv nici vorba,e doar o doamna care nu are atestat si lumea ii trimite banii in cont sau ii da direct in mana pt plata apei,tot asa si pt faptul ca s a tras gaz in bloc,totul e la negru si in contul bancar al doamnei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme administrație de bloc Ama0606 Ama0606 Buna seara. Va rog sa ma ajutați in legătura cu o problema ce tine de administrația blocului. La subsolul blocului in care locuiesc, avem o defecțiune la ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)