avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan

Buna seara,

Speta este urmatoarea:
Pe un teren aflat in intravilanul consacrat al satului (vatra satului) este ridicata o constructie autorizata si ca urmare o parte din teren capata folosinta de "curti-constructii" iar restul devine teren "arabil" intravilan (reprezentand gradina).
Suprafetele sunt de aprox.400mp curti-constructii si 200mp teren arabil.
In urma intentiei de instrainare a locuintei impreuna cu terenul aferent(600mp) banca ce acorda creditul cumparatorului solicita scoaterea din circuitul agricol a suprafetei "arabile" si schimbarea destinatiei acestei suprafete in "curti-constructii".In urma unei solicitari facute la primarie si a informatiilor primite de la OCPI se specifica faptul ca terenul "arabil" nu trebuie scos din circuitul agricol fiind in intravilanul consacrat si in PUG-ul aprobat (fiind cuprins si in titlul de proprietate la suprafete in intravilan)
In urma discutiei cu persoana autorizata care a efectuat cadastrul a rezultat faptul ca nu se poate trece terenul "arabil" in "curti-constructii"deoarece nu se afla nici o constructie pe el si proiectul de cadastru ar fi fost respins de OCPI.
Ce trebuie facut in aceasta situatie pentru a rezolva cerinta bancii creditoare?

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Catala , utilizator 20:18, 15 Ianuarie 2010
solutia este sa faceti un wc sau doua pe acest teren:D
O adeverinta de la primarie cum ca intreaga suprafata de teren este intravilan curti constructii conform PUG, iar evidentierea de pe titlul de proprietate reprezinta subcategorii de folosinta, conform folosintei actuale la nivelul gospodariei, putand deveni teren construibil la cererea proprietarului.
La cat cunosc functionarii bancari din legislatia fondului funciar...se putea si mai rau:)
Va multumesc pentru raspuns
Revin cu detalii
In adresa de la primarie se specifica: "" va comunicam faptul ca acest teren este in intravilanul consacrat al comunei X satul Y" si "In vederea construirii pe acest teren nu este necesara scoaterea din circuitul agricol"
Banca totusi insista sa existe o dovada a scoaterii din circuitul agricol.
Persoana care a executat cadastrul a afirmat ca acest teren va avea automat categoria de folosinta curti-constructii cand se va edifica o constructie pe terenul respectiv

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan arabil nicolae m nicolae m buna seara ! am cumparat un teren intravilan arabil cu numar cadastral si inscris in cartea funciara si vreau sa construiesc pe el, se poate?ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire teren intravilan anda73 anda73 buna seara,am o dilema referitoare la un teren.Pe actul de vanzare cumparare scrie teren intravilan agricol,dupa care s-a facut cadastrul unde apare teren ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)