avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bun,am reținut! Dar clasarea cauzei sub aspectul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bun,am reținut! Dar clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii ...

Bun,am reținut! Dar clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa prev. de aer.196 alin 2 și alin 3 din Codul penal,întrucât fapta nu este prevăzută de lege. Deci sub aceasta dispunere de clasare a cauzei ,poliția îmi suspenda permisul pe o perioadă de 180 de zile,fara fara a mai da dovada de 15 zile.
Art. 111
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, implicat într-un accident de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reține de către poliția rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulație, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulație, în situația în care regula de circulație încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau la art. 102 alin. (4), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
[ link extern ]
La articolul 102, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (4), cu următorul
cuprins:
„(4) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de
sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce
pentru o perioada de 120 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul ori de tractor
agricol sau forestier a următoarelor fapte:
120 de zile se dau pentru fapta in sine, fara vatamare corporala.

Care fapta??poliția zice că nu am stat la semnul Stop,dar nu au nicio dovadă în acest sens. Nu erau acolo ,la momentul producerii accidentului nu erau ,au sosit ulterior și nu s-au făcut cercetări la fața locului. Deci permisul suspendat la mine este pe art.196 CP. M-am documentat și este ilegal sa se ia permisul pe acest articol. In condițiile in care s-au propus soluția de clasare încă nu s-a dat
soluția. Dar,eu am făcut plângere împotriva pv-ului întocmit mie la 11 zile după accident. In pv am fost sancționata cu avertisment și suspendarea permisului pe 60 zile. Pot fi sancționată pe aceeași faptă de 2 ori??? Eu inca mă judec cu poliția la judecătorie.

120 de zile se dau pentru fapta in sine, fara vatamare corporala.



Carmenstratone a scris:


Deci permisul suspendat la mine este pe art.196 CP. M-am documentat și este ilegal sa se ia permisul pe acest articol.

Daca v-ati documentat atit de bine, de ce mai puneti intrebari pe acest forum ? Nimic nu intelegeti, nimic nu va place.Judecati-va in continuare linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere Grumpy Grinch Grumpy Grinch Am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate si vatamare corporala din culpa. Am primit o dovada inlocuitoare pentru ... (vezi toată discuția)
Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile dacă nu există un proces verbal de constatare a vreunei contravenții? Corina Grigorescu Corina Grigorescu Buna ziua. Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile in situatia in care nu exista un proces verbal de constatare a vreunei contraventii? (vezi toată discuția)
Schimbarea suspendarii initiale a permisului de conducere pe 60 zile, in 90 zile Mike67 Mike67 Buna ziua tuturor! As dori sa stiu daca cineva de pe acest forum a mai trecut prin aceasta situatie, sau daca are cineva vreun sfat. Evenimentul s-a ... (vezi toată discuția)