avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Impozit vanzare apartament personal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Impozit vanzare apartament personal

Bună seara, să presupunem persoana fizică X care cumpără un apartament în 2021 octombrie ca locuință personală cu suma de 60.000€. În aprilie 2022 persoana respectivă vinde apartamentul cu 81.000€ și cumpără altul la prețul de 90.000€ tot ca locuință personală. Până aici toate bune, însă ce vreau să întreb e care ar fi situatiile de acum incolo care ar obliga aceasta persoana fizica sa plateasca impozit? De exemplu, exista restrictii de a nu mai vinde acest nou apartament in scurt timp?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
ionutmcinjau, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionutmcinjau , utilizator 22:12, 15 Mai 2022
Sa nu se vanda mai mult de 2 imobile in decursul aceluiasi an , pt ca atunci devine activitate economica si se datoreaza impozit 10% la venitul net ( profit).
Deci concluzia ar fi ca daca doresc sa vand si acest imobil trebuie sa astept anul 2023 sa pot face asta fara a fi considerat platitor de impozit?
Da e mai bine asa sa nu aveti probleme .
Alte raspunsuri mai avem?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire venit pfa / impozit de platit djinn_ro djinn_ro Buna ziua Am un PFA si vreau sa vand carti online. Eu am un stoc de marfa consistent la care am documente justificative, dar cumparat ca persona fizica ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la v-c in 2023 si impozit la vanzarea a doua ap.? intrebare ... ken ken TVA 5% la V-C in 2023 si impozit la vanzarea a doua ap.? Intrebare 1: Daca in ianuarie 2022 am incheiat un antecontract pentru un ap. in constructie si am ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare - persoana fizica ericut ericut Buna seara o intrebare daca ma poate lamuri cineva, am luat un teren in urma cu vreo 10 ani din care am inceput sa vand...anul trecut 1 lot, anul acesta la ... (vezi toată discuția)