avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Clinica refuza eliberare copie dosar medical pacient
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Clinica refuza eliberare copie dosar medical pacient

Buna ziua. Eu am suferit o interventie chirurgicala la o clinica privata, insa la un medic care nu este angajat al clinicii, ci doar isi desfasoara activitatea in cadrul clinicii, inchiriaza cabinetul si sala de operatie.
De ceva timp incerc sa fac rost de copia dosarului meu medical, am contactat clinica, insa aceasta refuza sa imi raspunda la e-mail si sa imi elibereze dosarul, spunand ca medicul care m-a operat trebuie sa o faca, nu clinica.
Mentionez ca eu am avut un conflict cu acel medic si nu mai pot comunica cu el.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog?Cum ar trebui sa procedez?
Stiu ca unitatea spitaliceasca este obligata sa elibereze copii ale actelor medicale, daca pacientul o solicita?Sau gresesc?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LaviniaNis , utilizator 10:20, 6 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă medicul a închiriat cabinetul și sala de operații, profesează în regim privat. Clinica nu poate avea acces la documentele medicale ale medicului chiriaș.

Medicul este cel în drept sa vă elibereze o copie a fișei medicale, daca vrea.
Dacă nu vrea trebuie sa apelați la instanța de judecată. Clinica care a închiriat nu poate fi responsabila de ralația dvs medic-pacient.

Puteți apela și la colegiul medicilor.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pacient de la spital de la stat catre spital privat Ancp Ancp VA ROG MULT SA IMI RASPUNDETI CAT DE URGENT SE POATE!! E grav!! Pacientul este internat la Spitalul Universitar din Bucuresti,a suferit in accident de masina ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare scrisoare medicala de catre medic specialist dupa operatie la clinica privata nicuph nicuph De ani de zile merg la control la medic oftalmolog in Ploiesti si de fiecare data (odata pe an) imi da scrisoare catre medicul de familie cu tratamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Medic de familie refuza eliberarea unei copii dupa fisa medicala - probleme cu societatea de asigurare georgianaluca georgianaluca Buna ziua,am nevoie de ajutorul unor persoane care cunosc exact detaliile in ceea ce priveste speta urmatoare. Operatie suportata de persoana X,aceasta ... (vezi toată discuția)