avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz eliberare scrisoare medicala de catre medic ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz eliberare scrisoare medicala de catre medic specialist dupa operatie la clinica privata

De ani de zile merg la control la medic oftalmolog in Ploiesti si de fiecare data (odata pe an) imi da scrisoare catre medicul de familie cu tratamentul pentru glaucom. Intre timp a aparut si cataracta la un ochi dar pentru operatie am mers la o clinica privata din Bucuresti . Acum am mers la medicul specialist din Ploiesti , m-a intrebat unde am operat cataracta si a luat foc . In consecinta a refuzat sa-mi mai elibereze scrisoare medicala de la spitalul judetean pe motiv ca nu am facut operatia la cabinetul sau particular ..Mentionez ca de fiecare data intai am mers la cabinetul particular al medicului conform indicatiei acestuia si apoi la spitalul judetean . Medicul a procedat corect si daca nu ce trebuie sa fac pemtru a-mi putea procura in continuare medicamentele ptr. glaucom ?
Cel mai recent răspuns: nicuph , utilizator 19:38, 19 Decembrie 2015
Medicul nu are dreptul de a refuza scrisoarea medicala dacă el este obligat conform legii.
Scrisoarea medicala se eliberează de medicul care v-a operat.
Vorbiți cu acesta.
Clinica la care m-am operat nu are contract cu casa. Ei mi-au eliberat scrisoare , dar nu poate fi luata in calcul de medicul de familie pentru eliberare reteta.
Eu cred ca problema ar trebui pusa la modul ca medicul dvs. trebuie sa va consulte.
Inteleg ca exista o problema in cazul dvs. dar nimic nu il impiedica sa va prescrie aceleasi medicamente sau altele care sa fie compensate.

Adica chiar daca nu ar lua in seama scrisoarea medicala poate sa va consulte si sa va dea aceleasi medicamente prescrise de medicul care a efectuat operatia.

Nu scrie nicaieri ca este obligatoriu sa cumparati necompensate medicamentele daca sunteti asigurat.

Puteati sa va operati in Austria.
Care ar fi fost problema?

Scuze . Cred ca nu m-am facut inteles . Cel care refuza sa elibereze scrisoare medicala este medicul specialist oftalmolog din Ploiesti , unde domiciliez . Am mers la medicul specialist la terminarea valalbilitatii scrisorii medicale eliberate de domnia sa (un an). Dar pentru faptul ca intre timp m-am operat de cataracta la o clinica din Bucuresti si nu la clinica sa privata din Ploiesti , mi-a aratat ca si pe ecusonul sau scrie medic si nu secretariat pentru scris scrisori medicale .Mentionez faptul ca domnia sa imi facea control si imi elibera scrisoare medicala de multi ani pentru glaucom si nu pentru cataracta. Medicul de familie pe buna dreptate nu mi-a mai putut elibera reteta ne mai avand suport scrisoare medicala eliberata de specialist . Multumesc . Astept un raspuns pentru a afla daca un medic specialist dintr-un spital judetean are dreptul de a refuza un pacient venit cu bilet de trimitere la consultatie desi merg la dansul de multi ani de cate doua ori pe an - o data la cabinetul privat unde ma consulta si a doua oara la spital unde imi elibereaza scrisoarea medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, m-am operat astazi de cataracta in privat (clinica ... sorrai sorrai Buna Ziua, M-am operat astazi de cataracta in privat (clinica nu are contract cu CASMB). Doctorul de familie nu vrea sa imi dea concediu medical pentru ziua ... (vezi toată discuția)
Exista aceasta legea invocata de medicul de familie? Tallulah Tallulah As dori sa stiu daca exista cumva o lege conform careia medicul de familie sa nu poata elibera in aceeasi luna trimitere si reteta, intrucat eu nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Prescriere medicamente compensate medic familie krisstinalexandru krisstinalexandru buna seara, sunt insarcinata si mi s-a prescris de catre medicul specialist un medicament care se regaseste pe lista medicamentelor compensate. Medicul de ... (vezi toată discuția)