avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... actiune in regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

actiune in regres

in cazul unei actiuni in regres impotriva societatii de asigurare rca a celui vinovat, societatea de asigurare rca a celui vinovat poate refuza plata pe motiv ca accidentul nu sa produs asa cum este descris in PV emis de politie?. cum dovedeste acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: lucianCT , utilizator 18:56, 5 Februarie 2011
Potrivit codului penal in vigoare,actiunea in regres nu se incadreaza in cele relatate de dvs.
Desigur. Pe baza unei expertize tehnice judiciare de specialitate. Pv face dovada veridicitatii doar pana la proba contrara.
Da poate face asta dar de regula nu are sorti de izbanda. Este insa o modalitate de a intarzia plata daunei.
De cand ma stiu expert tehnic auto (1972) societatea de asigurari care plateste o despagubire pe baza unei asigurari casco poate introduce o actiune de regres impotriva societatii de asigurare la care vinovatul are incheiata asigurarea RCA.
Societatea parata nefiind de acord cu suma solicitata se dispune efectuarea unei expertize tehnice, pe baza careia instanta stabileste suma ce trebuie s-o plateasca societatea parata.
si totusi in cazul in care societatea de asigurare casco nu-si recupereaza suma solicitata poate da in judecata soferul vinovat sa plateasca? chiar daca acesta avea rca valabil , nu a contestat pv emis de politie si pe pv emis de politie scrie ca despagubirea sa se faca pe baza rca-ului sau valabil . Va scriu aceste intrebari deoarece sant chemat ca intervenient intr-un proces si i-mi este teama ca nu cumva asiguratorul meu rca sa sa" se scoata " si sa refuze sa acopere dauna provocata de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare intervenient fortat in actiune in regres asigurare rca Delia Popescu Delia Popescu Buna ziua, As dori sa stiu la ce se refera [b]Intampinarea[/b] care trebuie sa sa o formuleze [b]Intervenientul fortat,[/b] in cazul unei actiuni in regres, ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)