avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Are dreptul Ad. Gen. a Prop. să stabilească afară ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Are dreptul Ad. Gen. a Prop. să stabilească afară de majorarea ...

Are dreptul Ad. Gen. a Prop. să stabilească afară de majorarea fondului de rulment și cuantumul fiecarui ap. de 500 lei la fond? Adică să nu se respecte normele de calcul pe proprietar (nr. pers. cota indiviză......)
Ce se poate face.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:40, 11 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca...
Daca exista repartitoare pt incalzire, normal ca este diferentiat.
Am bloc care are repartitoare si caldura este proportionala cu consumul. Asa ca sunt garsoniere care platesc mai mult decat un ap cu 4 camere.
Daca au apometre....se poate ca un locatar din garsoniera sa consume mult mai mult decat unul din 4 camere.
Deci intretinerea la o garsoniera poate fi mai mare....sunt cazuri si cazuri.
Dupa cum a spus latka...'' Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociația de proprietari în anul anterior, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflației,''

Adam Grecu a scris:

@AdrianaMorosan,
Se pare ca s-a inteles ca as. prop. este ... este obligată să stabilească cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment.
Ceea ce doriti dvs. este cota de participare a proprietarilor si bine ati dat exemplu cu repartizare fondului de rulment la o garsoniera vs un apartament cu 4 camere . Este clar ca stabilirea cuantumului se cam face proprortional cu cota-parte indiviza de proprietate, cand stim ca unei garsoniere nu i se pot repartiza aceleasi costuri cu incalzirea, ca unui apartament cu 2-3-4 camere si cand stim ca aceste costuri cu incalzirea cresc valoarea intretinerii, in lunile de iarna. (iarna nu-i ca vara...).
Asadar, in discutiile purtate in cadrul AG - pe aceasta directie, incercati sa-i faceti sa inteleaga pe cei din conducerea as. prop., acest argument, deoarece lunile de iarna sunt cele cu cheltuielile cele mai mari. Deci, se pot face calcule statistice comparative, apoi daca doriti, puteti sa majorati sumele cu rata inflatiei sau alte influente locale.
Succes!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@vali m,
Aaveti dvs. olecuta de dreptate, dar nu trebuie generalizat. Cei de la asociatie tre' sa stie mai bine, dar eu am o "mica" banuiala: sunt persoane (ma rog proprietari) detinatori in apartamente cu 2-3-4 camere si nu le cade prea bine ca valoarea fd. de rulment sa fie diferita (asa cum rezulta practic din statistica) si bine-merci au propus si la "inghesuiala, au aprobat in AG stabilirea aceleasi sume pentru tot poporul.
Am zis, este o banuiala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment corinalu corinalu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de fondul de rulment. Asociatia noastra de Proprietari a hotarat majorarea fondului de rulment pe o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fondul de rulment este obligatoriu? daca da, de ce ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Fondul de rulment este obligatoriu? Daca da, de ce difera ca valoare, eu fiind cu toate platile la zi? Acesta se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,fondul de rulment este obligatoriu? am un apartament ... nichita nichita Buna ziua ,fondul de rulent este obligatoriu? am un apartament cu 3 camere si am fond de rulment 245 lei . Cat trebuie sa mai dau ,la ultima lista a aparut ... (vezi toată discuția)