avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Am o întrebare! Concediu de risc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Am o întrebare! Concediu de risc maternal este ...

Bună seara! Am o întrebare! Concediu de risc maternal este impozabil sau nu? Deoarece soția mea care este în concediu de risc maternal i sa retras impozit pe salariu! Iar eu știu ca acest tip de concediu nu este supus impozitului! Am sunat la firma și ei zic ca ii concediu medical normal și se impozitează! Ce am de făcut în caz ca ei nu înțeleg acest aspect!? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:17, 10 Mai 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din indemnizația de risc maternal, salariatei i se va reține doar contribuția pentru asigurări sociale (CAS) de 25%, fără să i se rețină contribuția pentru asigurări sociale de sănătate și impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de risc maternal Cationita Cationita Cat este platit concediu de risc maternal cod 015? Daca voi beneficia de acest concediu va fi afectat indemniatia pe parcursul celor 2 ani sau indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Ce taxe se retin din concediul de risc maternal? angel1983 angel1983 sant in concediu de risc maternal,si as dori sa stiu ce taxe se retin. sau daca se impoziteaza si anume ce se impoziteaza. sau cum se calculeaza. ... (vezi toată discuția)