avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... restituire cautiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

restituire cautiune

Buna ziua,

Potrivit art. 61 indice 1 alin 5 din Legea 101/ 2016 cauțiunea se restituie celui care a depus-o, nu mai devreme de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii CNSC. Cauțiunea nu se restituie celui care a depus-o în măsura în care autoritatea contractantă face dovada că asupra acesteiaa formulat cerere în fața instanței pentru plata despăgubirii cuvenite până la împlinirea termenului de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Va rog sa ma lamuriti daca autoritatea contractanta trebuie sa depuna cerere la instanta inauntrul termenului de 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de respingere a contestatiei.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am devenit adjudecatarul unui imobil, fostul proprietar ... helgapohl helgapohl Buna ziua,Am devenit adjudecatarul unui imobil, fostulbprprietar a atacat prin toate caile posibile,a suspendat executarea,astfel a tras procesele 6 ani.Ca ... (vezi toată discuția)
Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)