avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua,Am devenit adjudecatarul unui imobil, fostul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua,Am devenit adjudecatarul unui imobil, fostul proprietar ...

Buna ziua,Am devenit adjudecatarul unui imobil, fostulbprprietar a atacat prin toate caile posibile,a suspendat executarea,astfel a tras procesele 6 ani.Ca adjudecatar ce drepturi am,cum pot solicita despagubiri din cautiune?In posesia apartamentului nu am intrat.Recent au ramas toate actele definitive.
Cel mai recent răspuns: helgapohl , utilizator 23:06, 5 Iunie 2023
Bună seara,

Potrivit art. 1064 alin. (2) din Codul Civil, „Cauţiunea se restituie celui care a depus-o în măsura în care asupra acesteia cel îndreptăţit nu a formulat cerere pentru plata despăgubirii cuvenite până la împlinirea unui termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii sau, după caz, de la data încetării efectelor măsurii, prevăzute la alin. (1). Cu toate acestea, cauţiunea se restituie de îndată dacă partea interesată declară în mod expres că nu urmăreşte obligarea celui care a depus-o la despăgubiri pentru prejudiciile cauzate prin încuviinţarea măsurii pentru care aceasta s-a depus.”

Trebuie să vă asigurați că nu s-au împlinit încă cele 30 de zile de la data rămânerii definitivă și să faceți acea cerere pentru plata despăgubirilor.

În acest pas, trebuie să urmați, în orice caz, procedura specială de evacuare în instanță pentru a intra în posesia imobilului. Cu ocazia cererii de evacuare, puteți solicita și despăgubiri.

Dacă doriți, vă pot ajuta eu cu aceste proceduri.
Buna ziua, Sentinta a ramas definitiva din data de 16.03.2023- in data de 29.03 - s-a depus cerere repunere pe rol a suspendarii exexecutarii si obligarii de predare silita. In dosarul de fond a avut o cautine si in cel de suspendare o alta suma.In cadrul acestui dosar se poate solicita si despagubire , cu solicitarea cautiunii din ambele dosare. Precizez faptul ca nu are conturi bancacre, deci nu as aea nici o lata sansa sa recuperez alte sume de la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire cautiune mariana.zoide@uti.eu.com mariana.zoide@uti.eu.com Buna ziua, Potrivit art. 61 indice 1 alin 5 din Legea 101/ 2016 cauțiunea se restituie celui care a depus-o, nu mai devreme de 30 de zile de la data ... (vezi toată discuția)