avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este legal, ca cei care sunt desemnați sa împartă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este legal, ca cei care sunt desemnați sa împartă produse ...

Este legal, ca cei care sunt desemnați sa împartă produse lactate, care urmează sa expire în câteva zile, sa facă poza cu persoana, care primește produsele. Mai exact fotogfierea persoanei împreună cu produsele primite fiind condiția ca să poți primi produse. Mulțumesc?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:59, 17 Mai 2022
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea nu este legal nici dacă ar cere consimțământul scris al persoanelor respective, mi se pare o măsură excesivă. Posibil să le fi impus asta firma care le donează, ca dovadă că într-adevăr le-au distribuit.
În plus, ar trebui ca firma să aibă pusă la punct o procedură în care să fie precizat detaliat de ce are nevoie de poze, cât timp le păstrează și multe alte detalii. Nu pot avea, cine ar fi știut să o facă ar fi știut și că e ilegal să le colecteze.

Ar trebui sesizată conducerea companiei. Se poate găsi altă metodă de verificare a distribuitorilor sau le pot împărți la magazin, supermarket etc. în zile anunțate, să vină oamenii să le ia. Sau mă rog, altceva, dar nu fotografierea.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2022
Emilika40, utilizator
trebuie sa existe o metoda de identificare a persoanelor care beneficiaza de ajutoare si gratuitati. unele din ele nu detin acte de identitate, altele nu le au asupra lor... iar donatorul trebuie sa justifice fluxul de marfa. In fata ANAF. asta e legislatia de contabilitate si gestiune pe care o sustin toate societatile comerciale (inclusiv ONG-urile, ca si ele fac bani).
pe de alta parte, s-ar putea sa fiu crud, insa cei care vor sa beneficieze de ajutoare n-ar trebui sa indeplineasca niste conditii? de eligibilitate? prima conditie fiind identificarea? incercati sa intelegeti ca anonimatul (inclusiv GDPR) trebuie sa ti-l permiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gdpr Ofiintacurioasa Ofiintacurioasa Salutare! Soția mea predă cursuri pentru copii, online, în cadrul unui centru; deci este angajată, având contract de muncă. Ieri a aflat că unul ... (vezi toată discuția)
Incalcare gdpr firmă de pariuri online gheorgheMistria gheorgheMistria incalcare GDPR firmă de pariuri online Buna ziua, anul trecut cineva(o persoana fizica care nu are nici afiliatie cu compania) a vrut sa se intereseze de ... (vezi toată discuția)
Interzicerea accesului fotografilor in scolile gimnaziale Simonactin Simonactin Buna ziua, Doresc sa depun o cerere la direcțiunea școlii unde învață copilul meu, pentru a interzice accesul fotografilor în școală și ... (vezi toată discuția)