avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG - infiintare si statutut asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG - infiintare si statutut asociatie

Buna ziua!
Se poate infiinta legal o asociatie non-profit in scop personal pentru a-mi ajuta propriul copil diagnosticat cu autism si care are nevoie de cat mai multa terapie pentru a se recupera?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:28, 20 Septembrie 2022
nu ar trebui sa formulati scopul si obiectivele statutare in acest mod, ci la modul general de genul ajutorarea persoanelor care sufera de autism si a familiilor lor, si sa fie mai multi beneficiari, altfel ar trebui considerata ilegal ONG=ul pentru ca o asociatie trebuie sa activeze in beneficiu public, sau in cel mutual NEPATRIMONIAL al membrilor, deci nu poate avea ca scop sa faca rost de resurse materiale pentru membrii ei ( parintele avand obligatie legala de intretinere a copilului, nu poti considera ca nu beneficiaza el dpdv patrimonial)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate exista un ong care să realizeze case pentru membrii săi? Andr@ Andr@ Poate fi înființat un ONG care, printre altele, să realizeze efectiv și case pentru membrii săi? Scopul și obiective statutare ale asociației ar fi ... (vezi toată discuția)
Cum pot achita terapia prin asociatie? deldar deldar Buna seara! Am infiintat un ong pentru a sustine terapia fetitei mele diagnosticate cu autism. Cum pot achita terapia prin asociatie? Mentionez ca am strans ... (vezi toată discuția)
Profit la o asociatie non profit? Ramona24 Ramona24 Buna ziua, O asociatie fara scop patrimonial primeste o finantare neramburasbila. Din acesti bani/finantare realizeaza un proiect cultural. Faptul ... (vezi toată discuția)