avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Buna ziua! Este posibil sa scapi de impozite pe venit ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Buna ziua! Este posibil sa scapi de impozite pe venit la PFA ...

Buna ziua!
Este posibil sa scapi de impozite pe venit la PFA prin imprumut la banca?

Sa luam urmatorul caz:
PFA-ul meu sa zicem ca incaseaza 10,000EUR anul acesta. Pentru a scapa de impozite pe acesti bani, pot merge sa fac un imprumut de 10,000EUR la banca, sa-l platesc inpoi cu banii realizati din PFA, iar eu sa raman cu cei 10,000EUR imprumutati neimpozitati?

Stiu ca se practica acest lucru, insa nu sunt atat de bine pus la punct cu legile din Romania. Nu stiu daca imprumuturile in banca pe firma sunt neimpozitabile sau nu.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mitroiradu , utilizator 18:05, 23 Mai 2022
impozitul este pentru venit. nu pe profit.
Asta nu este adevarat. Vorbesc despre un PFA pe sistem real, unde impozitul de 10% se face pe venitul NET anual.
un imprumut nu este un venit.
Nu inteleg, ori imi raspundeti la intrebare intr-un mod eficient, ori... nu inteleg ce comunicam aici.
Am intrebat clar oamenii mai priceputi decat mine care sunt niste metode inteligente si legale de a plimba banii incat sa ramai cu veniturile in propriul buzunar si a evita taxele pe profit daca nu vrei sa-ti cheltui banii, dar nici nu vrei sa platesti impozit pe ei. Atata tot.

Sunt constient ca exista modalitati de a plimba banii astfel incat la final, pe hartie, sa arate ca profiturile sunt minimale, astfel incat compania sa-si pastreze banii in mod curat, legal, si fara a fi impozitati.

Ma gandesc la urmatoarele scenarii:
Nu pot oare la final de an, inainte sa se incheie registrele fiscale, sa-mi "cheltui" toti banii intr-un asset precum Bitcoin / USDT, etc ca la final de an sa apara ca firma a cheltuit aproape toti banii si profiturile sunt aproape 0? Rezultand astfel in impozite extrem de mici?
Iar odata cu inceperea anului nou, dupa ce se deschide un nou an fiscal, sa retrag aceeasi bani inapoi in cont si sa-i folosesc cum doresc. Iar apoi, la finalul anului, sa repet miscarea - astfel incat la fiecare sfarsit de an firma are pe hartie profit 0, dar banii nu sunt cheltuiti cu adevarat.

Sunt interesat de astfel de idei, insa nu sunt contabil, nu sunt avocat, nu cunosc daca ideile pe care le prezint sunt viabile si se pot executa incat sa am parte de rezultatul dorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu ong DanielCariga DanielCariga Am ?i eu o nelămurire : Am înfiin?at o asocia?ie sportivă nonprofit iar patrimoniul ini?ial a fost 1500 RON. A? vrea să ?tiu dacă patrimoniul ini?ial se ... (vezi toată discuția)
Problemele unui tanar de 20. Alexander12 Alexander12 Buna ziua si vine v-am gasit pe acest forum. Am 20 de ani si sunt student. Pana aici toate bune si frumoase. Insa incerc sa imi fac ordine in ganduri si idei ... (vezi toată discuția)