avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces anulare amenda pentru formularul PLF Buna ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces anulare amenda pentru formularul PLF Buna seara, Am rugamintea ...

Proces anulare amenda pentru formularul PLF
Buna seara,
Am rugamintea daca este cineva care actionat in judecatat Directia de Sanatate Publica pentru anularea amenzii privind necompletarea corecta, la timp a formularului PLF? Si in ce stadiu va aflati in instanta, sau daca ati castigat acest proces?
Eu ma gasesc in situatia in care am primit amenda, am platit si am solicitat instantei anularea procesului verbal. Cererea a fost depusa in februarie si abia acum am primit citatie pentru termenul din iunie. Pe langa citatie am primit si contestatia facuta de Directia de Sanatate printr-o casa de avocatura prin care ei solicita urmatoarele>
ca instanta sa respinga cererea de chemare in judecata , precum si obligarea reclamantei, in temeiul art 451 si urm. din CPC , la suportarea cheltuielilor de judecata antrenate de solutionarea prezentei cereri.
Pentru acest lucru va rog sa ma ajutati cu cateva informatii>
1. care ar fi cuantumul cheltuielilor de judecata in cazul in care eu as pierde procesul?
2. merita sa angajez un avocat pentru sustinerea acestei cauze?

multumesc!

Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 11:09, 22 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

S-a acordat un termen mai indelungat pentru ca instantele sunt foarte aglomerate, mai ales cu aceste contestatii impotriva PLF-urilor.
Ati formulat raspuns la intampinare impotriva intampinarii depuse de DSP? Daca nu si inca mai sunteti in termen, formulati neaparat si invocati abrogarea ordonantei prin care era instituit acest formular.

Dvs hotarati daca aveti nevoie de avocat, in cazul in care nu stapaniti notiunile juridice.
Recomandarea mea este ca macar raspunsul la intampinare (daca mai sunteti in termen) sa il faceti prin avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ceea ce privește cuantumul cheltuielilor de judecată în cazul în care se pierde procesul, nu se poate aproxima acest lucru întrucât el este alcătuit din onorariul de avocat.
Nu veți cunoaște onorariul Avocatului părții adverse decat atunci când va depune factura și dovada plății la dosar.
Trebuie sa știți, însă, că, în eventualitatea în care veți câștiga dumneavoastră acest dosar, puteti, în egală măsură să obtineti obligarea la plata cheltuielilor de judecată (dacă va angajați un avocat puteți obține onorariul avocatial achitat către acesta).
@ Avocat Iofcea Maria-Cristina
Voi face un răspuns în acest sens, dacă cu voia dumneavoastră pot sa obțin numărul ordonanței prin care a fost abrogat.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
OUG 22/2022.

Aveți detalii în articol:
www.avocatnet.ro/articol_608...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea onorariului platit la avocat dupa anularea amenzilor pentru necompletarea plf Marcel2017 Marcel2017 Sunt una din persoanele amendate nejustificat pentru necompletarea PLF la intrarea în țară, în pandemie. Potrivit unei legi promulgate joi de către ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma numesc gabriela si as dori sa stiu ce sanse am ... gabriela_coman14@yahoo.com gabriela_coman14@yahoo.com Buna seara, Ma numesc Gabriela si as dori sa stiu ce sanse am sa-mi recuperez contravaloarea amenzii platite pentru necompletarea Formularului on-line plf, ... (vezi toată discuția)
Apel dsp la anulare in instanta a amenzii plf Adrian L Adrian L Buna ziua. In IANUARIE 2022 am fost itr-o tara straina 4 zile pentru relaxare impreuna cu familia.In tara respectiva se solicita deasemena PLF atat fizic ... (vezi toată discuția)