avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema RADET

in urma pierderilor de apa calda inregistrate in centrala termica si a verificarilor efectuate s-a constatat ca teva generala de alimentare de apa calda a blocului este sparta. aceasta teava are in jur de 20 m si pleaca de la teava principala a RADET-ului (unde are un camin) catre bloc. apometrele de apa calda le avem montate in scara blocului. cei de la RADET ne-au spus ca si teava aceasta ( de la camin pana la bloc) apartine asociatiei si trebuie reparata de asociatie. este adevarat sau nu?
va rog frumos sa-mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 14:17, 18 Ianuarie 2010
Cine anume v-a spus asta?
Eu stiu ca proprietatea tevii de apa calda si caldura incepe de la contoare si reparatiile RADET se fac pana in contoare.
Si eu stiu acelasi lucru. Asociatia suporta pierderile si executa reparatiile la conductele care sunt dupa bransament, apometru general sau gigacalorimetru. Chiar ni s-a atras atentia, cand am inlocuit toate conductele din subsol, sa nu ne atingem de tevile dinainte de bransament.
Uitati-va si in contractul incheiat cu furnizorul si poate gasiti acolo precizari cu privire la acest aspect.
pentru problemele aparute pina la contoarele scarii/blocului, inclusiv, obligatia remedierii problemei apartine exclusiv furnizorului serviciului (pe cheltuiala lui), pentru toti furnizorii de incalzire/apa calda, apa rece, gaze, electricitate
dupa contorizari, problemele trebuie rezolvate de catre asociatie/firma/proprietar, pe cheltuiala ei/lui, cu mentiunea ca reparatiile la instalatiile de gaze trebuiesc efectuate de firma autorizata ANRE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citirea apometrelor Mihai 2009 Mihai 2009 Buna ziua ! Ma intereseaza cine are obligatia citiiri apometrelor de apa rece din apartamente si cum se procedeaza? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de bransament la 2 scari de bloc 123321123 123321123 la sc A si B a unui bloc exista un singur apometru apa rece 1/2+1 din locatarii scarii A hotarasc separarea de masura cum se impart cheltuielile pe cota ... (vezi toată discuția)