avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Dacă urmez cursurile la zi la o facultate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Dacă urmez cursurile la zi la o facultate privată, ...

Buna ziua. Dacă urmez cursurile la zi la o facultate privată, sunt asigurata la CNAS? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Andreea , administrator 12:19, 20 Mai 2022
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani care urmează o formă de învățământ de zi, inclusiv absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, sunt asiguraţi fără plata contribuţiei, dacă nu realizează venituri lunare cumulate din activităţi independente, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură peste valoarea salariului de bază minim brut pe ţară ori venituri din salarii sau asimilate salariilor.

(Art. 224 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 154 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal)

Pentru menținerea calității de asigurat, tinerii cu vârsta de peste 18 ani vor depune/transmite casei de asigurări de sănătate de care aparţin copia actului de identitate valabil la data solicitării, precum şi un document valabil din care să rezulte că au calitatea de elev sau student, avizat de instituția de învățământ; absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, vor transmite la casa de asigurări un document valabil din care să rezulte că au absolvit studiile liceale.

(Art. 11 alin. (1) lit. a) din Ordinul CNAS nr. 1549/2018)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare minor Utilizator21 Utilizator21 Minorul are pasaport cu domiciliul in alta țară. Părinții locuiesc cu el în România. Cum poate fi asigurat si sa beneficieze gratuit de serviciile ... (vezi toată discuția)
Cnas ihaveaquestion ihaveaquestion Buna ziua! Sunt studenta, am 21 de ani. Intrebarea mea este daca sunt asigurata? Nu am card de sanatate, pentru ca nu am primit. Trebuie sa cer o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala alexis951 alexis951 Buna seara! Daca sunt elev la un liceu seral am dreptul la asigurare medicala? Am 20 de ani.Dar la alocatie? Multumesc! (vezi toată discuția)