avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua am si eu o intrebare, am resedinta in Italia ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua am si eu o intrebare, am resedinta in Italia impreuna ...

Buna ziua am si eu o intrebare, am resedinta in italia impreuna cu viitorul meu sot,el este italian. Avem un baietel de aproape 6 Luni,are certificat de nastere italian este recunoscut de el si poarta numele lui. Ce se intampla daca nu inscriu certificatul de nastere la consulat? Ca sa pot pleca cu copilul in Romania singura si sa ma intorc inapoi imi trebuie procura de la el daca ii fac buletin valid pentru expatriere? Daca nu inscriu certificatul de nastere la consultat o sa aiba decat cetatenie italiana?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 13:25, 21 Mai 2022
Transcrieti certificatul de nastere la autoritatile romane caci in caz de litigiu nu veti putea solicita instantelor din romania eventuale drepturi. In caz de casatorie la fel transcrieti certificatul la autoritatile romane. Copilul nu va putea avea acte de identitate romanesti daca nu faceti treanscrierea certificatului de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)