avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Ajutor înmormântare
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Ajutor înmormântare

Bună ziua! Dacă se poate, aș dori un răspuns la o situație cu care m-aș putea confrunta: îmi moare un părinte, eu merg la o firmă de servicii funerare unde achit prestațiile acesteia, iar a doua zi vine o persoană care nu e rudă, dar are procură notariala și îmi spune că a fost imputernicita de părintele care acum e decedat, pt a se ocupa de înmormântare. Ar putea avea loc această situație? Și dacă da, eu îmi pot recupera banii cu care am plătit firma? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AndaNav , utilizator 14:04, 21 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procura isi pierde valabilitatea la momentul decesului mandantului. Rudele se ocupa de inmormantare. Ajutorul de inmormantare se solicita de rude (dovada facandu-se cu certificat de nastere, casatorie, etc) si cu chitantele de plata emise de firma de servicii funerare, de parohia ori cimitirul unde se afla inmormantat si certificatul de deces. Atentionati persoana sa isi vada de alte treburi si anuntati la cimitir sa nu elibereze acelei persoane nici un act legat de locul de inhumare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Vă mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dacă se poate, aș dori un răspuns la o situație ... AndaNav AndaNav Bună ziua! Dacă se poate, aș dori un răspuns la o situație cu care m-aș putea confrunta: îmi moare un părinte, eu merg la o firmă de servicii funerare ... (vezi toată discuția)
Decedat fara documente legale leusan leusan O persoana decedata de cca 38 de ani ,inmormantata cu ajutorul primariei si al vecinilor,far alti mostenitori .In registrul d decese in anul in care a decedat ... (vezi toată discuția)
preot -abuz in serviciu roko89 roko89 ce poate primi un preot pentru abuz in serviciu? inhumare unui decedat fara adeverinta de inhumare si certificat de deces. (vezi toată discuția)