avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! M-am angajat la o firma si dupa ce am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! M-am angajat la o firma si dupa ce am semnat C.I.M,m-a ...

Buna ziua !
M-am angajat la o firma si dupa ce am semnat C.I.M,m-a avertizat ca timp de 6 luni, sa nu imi iau C.M ,ca nu va fi platit.Timp de 3 ani nu am mai lucrat.
Este normal ?
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:15, 21 Mai 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Este partial adevarat.
De regula pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (concedii medicale) trebuie sa aveti un stagiu minim de asigurare, de minim 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii in care se acorda concediul medical. Cum dvs nu ati fost angajat in utimii 3 ani nu veti beneficia de aceste drepturi, decat daca va incadrati in vreo situatie care reprezinta stagiu asimilat.
Totusi exista concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (concedii medicale) care se acorda fara a fi conditionate de un stagiu minim de asigurare. De ex: urgentele medico-chirurgicale, unele tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare, tuberculoza, boli infectocontagioase din grupa A, neoplazii, SIDA, precum bolile infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării, dar si carantina.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este normal, dar este legal.
Pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, persoanele prevăzute la art.1 dinOUG 158/2005 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să îndeplinească stagiul minim de asigurare necesar deschiderii drepturilor prevăzute la art. 2;
b) să prezinte adeverința eliberată de plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 luni, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical cod 14 Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu daca un concediu medical cod 14 se suporta intergral din FNUASS.As dori si un art.legislativ in acest sens.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Adeverinta cu nr. de zile de incapacitate de munca in ultimele 12 luni SimonescuC SimonescuC Am o intrebare si va solicit sprijinul pentru aceasta: In temeiul OUG 158/2005 cu modificari si completari, respectiv art. 3 indice 1 litera \\\\\\"b\\\\\\" ... (vezi toată discuția)
Refuz plata indemnizatie concediu medical cod 14 pentru stagiu mai mic de 6 luni Sabina T Sabina T Bună ziua! Eu și soțul lucram în același loc din aceeași zi motiv pt care sunt sigura pe datele specificate in continuare. În luna 17 februarie 2020 ... (vezi toată discuția)