avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pentru pierderea unui proces de contestatie, cand ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pentru pierderea unui proces de contestatie, cand ...

Daca in urma contestatiei in instanta a unui PV,am pierdut procesul,cand se i-a in calcul hotararea data ? La data pronuntata sau cand s-a primit comunicarea prin posta ? Amenda se mai poate achita la jumatate ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:35, 23 Mai 2022
Nu stiu ce intelegeti prin "a se lua in calcul" .Ce calcule aveti in vedere ?
1. Daca vorbiti de hotarire definitiva, ea devine definitiva la trecerea a 30 de zile dupa ce va vine comunicarea de la judecatorie cu hotarirea motivata (in 30 de zile expira termenul de apel). Apelul este urmatoarea (si ultima) cale de atac, a hotaririi din prima instanta.
2.Nu mai puteti plati la jumatate din minim, o puteati face doar in cele 15 zile de la data intocmirii PV de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Terment predare permis dupa respingerea plangerii adet adet Buna ziua, am contestat un PV de contraventie. Solutia a venit asa: Ora estimata: 8:30 Complet: C1 Tip solutie: Respinge plângerea Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)