avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cost casa de marcat PFA sistem real
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cost casa de marcat PFA sistem real

Bună ziua,

Am un PFA în sistem real și aș vrea să știu ce tratament fiscal aplic pentru a deduce cheltuielile cu achiziția casei de marcat. Țin să menționez că am achiziționat casa în 2020 și o parte din cheltuieli au fost deduse anul trecut de către cineva care s-a ocupat de declarație pentru mine. La momentul de față aveam foarte puțin venit efectuat, așa că m-am gândit că pot deduce restul în declarația din acest an, însă nu știu sigur ce tratament se aplică.

V-aș fi recunoscător dacă mă puteți ajuta în această problemă.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:10, 23 Mai 2022
Cum adica o parte din cheltuieli au fost deduse ? Nu toata valoarea casei de marcat ?
Imi cer scuze pentru neclaritate. Nu stiu cum as fi putut sa deduc valoarea integrala, in conditiile in care am avut incasari de ordinul sutelor de lei pe toata durata anului fiscal.
Aha am inteles . O puteti scadea acum din venitul net . ( valoarea nescazuta pana acum )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost achiziție casă de marcat pfa sistem real Nguyen Nguyen Bună ziua. Dețin un PFA în sistem real. În 2020 am achiziționat o casă de marcat în valoarea de 1000 ron și am completat declarația ca atare. Suma pe ... (vezi toată discuția)
Casa marcat deducere la micro animis animis Buna ziua, conform codului fiscal În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din ... (vezi toată discuția)
Taxe srl Silviu S Silviu S Buna ziua, La infiintarea unui SRL, care sunt mai exact taxele pe care trebuie sa le platesc? 3% pe venit si 5 % din dividende din ce am citit. La suma ... (vezi toată discuția)