avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reintregire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reintregire teren

Buna ziua,

Am cumparat un teren de 390mp pe care se afla un imobil. Ingraditi sunt 370 mp, restul de 20 mp fiind in curtea vecina pentru ca proprietarul vecin nu era de acord cu forma terenului la momentul construirii gardului.
Am vrea sa stiu ce pot face sa recuperez terenul si ce presupune tot acest proces? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 18:16, 24 Mai 2022
E necesară o acțiune în grănițuire. Îl dați în judecată pe vecin pentru constatarea dreptului dvs de proprietate pe 390 mp și solicitați refacerea hotarelor. Plătiți o taxă de timbru și multă răbdare...sigur va fi nevoie de efectuarea unei expertize judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata si expertiza cadastrala Liviu Illie Liviu Illie Buna ziua, doresc sa imi comunicati daca se pot recupera cheltuielile de judecata (expertiza/masuratoare cadastrala). Precizez ca mi s-a incalcat ... (vezi toată discuția)
Cu ce valoare se timbreaza o actiune in granituire? iuliana26 iuliana26 Am introdus o actiune in granituire impotriva unui vecin care mi-a acaparat o fasie de teren de 341 mp din proprietatea mea, pe care ii utilizeaza ca si cum ar ... (vezi toată discuția)
Doresc sa aflu procent cota teren iesire din indiviziune VadimNavigatorul VadimNavigatorul Buna seara. Am gasit o proprietate, pe care as dori s-o cumpar, formata din corp casa de 140 mp construiti (la sol). Corpul de casa este stradal, in forma ... (vezi toată discuția)