avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am o dilema. Locuiesc la apartamentul 1 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am o dilema. Locuiesc la apartamentul 1 parter si ...

Buna ziua!

Am o dilema. Locuiesc la apartamentul 1 parter si imi tin bicicleta exact langa usa. Mentionez ca nu blocheaza nici o cale de acces, nu este legata de balustrada, este legata de un carlig pe care l-am montat exact langa usa apartamentului.

Asociatia de proprietari a convocat ORD 163/28.02.2007 si am fost avertizat sa eliberez casa scarii, altfel voi fi amendat.

Intrebarea mea este: exista vreun act legal prin care pot fi amendat pentru acest pretext?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:34, 25 Mai 2022
Amenzile, penalizarile ce pot fi aplicate proprietarilor trebuie mentionate in Regulamentul de functionare al blocului (regulament aprobat de catre adunarea generala a asociatiei de proprietari), distinct, pe fiecare abatere nomializata.
Asociatia de proprietati nu detine autoritatea si competenta sa aplce amenzi
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa utilizeze exclusiv partea comuna de condominiu respectiv in speta dv casa scarii fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare în apartament situat la parter blocată de bicicletele și cărucioarele vecinilor Conrad Conrad Buna ziua, am o situatie pe cat de amuzanta...pe atat de deranjanta. Locuiesc la parterul unui bloc si de cateva luni de zile am neplacerea sa gasesc ... (vezi toată discuția)
Depozitare biciclete de balustrada Doina7470 Doina7470 A devebit un obicei:vecini depoziteaza pe scară, legat de balustrada biciclete. Ce cale legala am sa-i rog sa nu le mai tina de balustrada oferind ideea unei ... (vezi toată discuția)
Folosirea caii de acces la apartament MargaMarga MargaMarga Vecinul meu sii parcheaza bicicleta pe palier ,legata de balustrada care se termina in fata usii mele. Roata din spate blocheaza jumate din spatiu de trecere ... (vezi toată discuția)