avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am pierdut rovinieta pe hârtie. Primesc amedă?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am pierdut rovinieta pe hârtie. Primesc amedă?

Bună ziua,
Am pierdut bonul fiscal cu care am achitat rovinieta pe un an, împreună cu rovinieta atașată. Știu că verificarea rovinietei se face în sistemul electronic și nu pot primi amendă pentru lipsa rovinietei. Dar este posibil să primesc amendă în cazul în care mă oprește poliția la un control de rutină pentru verificarea actelor, pentru că nu am rovinieta pe hârtie și bonul fiscal cu care am achitat-o?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Casier Total S.R.L. , Furnizor de servicii de management flote auto 16:52, 1 Februarie 2023
Intrati pe [ link extern ]
Introduceti datele. Dupa verificare aveti si un buton de export pdf. Printati pdf-ul respectiv si asa faceti dovada existentei si valabilitatii. Fiind emis de COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE (CNAIR), direct, nu ar tb sa aveti probleme.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
A. N., Avocat
Mulțumesc mult pentru răspuns! Așa voi proceda! Dar lipsa dovezii de plată (a bonului fiscal) nu poate fi amendată? Deși mi se pare ilogic, atâta timp cât am dovada existenței rovinietei, nu știu ce prevede legea, care uneori nu ține cont de logică.
Nu, Lipsa dovezii platii nu poate fi amendata!
Mulțumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia nu are abilitatea de a aplica amenzi pentru lipsa rovinietei. Echipajele de control ale CNAIR SA insotite de politisti pot efectua verificari in trafic - doar ei pot aplica amenzile pentru lipsa rovinietei. In rest controlul se face prin camerele de supraveghere amplasate in punctele de control fixe.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am plătit rovinieta la paypoint, dar pe bonul fiscal nu apare ce reprezintă suma pentru că operatorul nu a finalizat tranzacția. ce obligații au cei care sunt parteneri paypoint? Adidely Adidely In luna august 2017 m-am deplasat la un magazin partener cu PayPoint pentru a-mi achizitiona o rovinieta. Reprezentantul magazinului X imi i-a datele de pe ... (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Data trecuta pe rovinieta gabr gabr Buna seara.deranjez cu o intrebare ...in data de 04.06.2017 am facut o rovinieta la masina iar pe chitanta s-a trecut cu data de 05.06.2017 in mod erona.iar pe ... (vezi toată discuția)